Meny

Bjørgen vant åpningsrennet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen tok en overlegen seier i sprintrennet som innledet Tour de Ski og skaffet seg dermed 50 bonussekunder.

Marit Bjørgen vant det første løpet i årets Tour De Ski. Rennet startet med sprint i München på nyttårsaften. (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)Marit Bjørgen vant det første løpet i årets Tour De Ski. Rennet startet med sprint i München på nyttårsaften. (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)

München (NTB): Bjørgen la konkurrentene klart bak seg i finalen på gamle Olympiastadion i München, etter å ha tatt seg greit gjennom de tre første løpene.

Hun var nest best i kvalifiseringen, slått bare av italienske Arianna Follis, og vant sin kvartfinale overlegent. I semifinalen ble hun slått til annenplass av canadiske Chandra Crawford, men finaleplassen var ikke i fare.

I finalen seiret hun 1,1 sekund foran Follis og Crawford, som måtte nøye seg med annen- og tredjeplass. Deretter fulgte Aino Kaisa Saarinen, Petra Majdic og Virpi Kuitunen.

Øvrige norske ble utslått tidlig. Vibeke Skofterud ble nummer fem i Bjørgens kvartfinaleheat. Kristin Mürer Stemland ble nummer seks og sist i sin kvartfinale.

Bjørgen var i kvalifiseringen ni hundredeler langsommere enn Follis i den 800 meter lange løypa. Crawford og svenske Britta Norgren fulgte på de neste plassene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus