Ildsjelen Ann Iren Austnes

Fra mandag 25. desember frem til lørdag 30. desember presenterer Neste Klikk kandidatene til prisen «Årets ildsjel». Prisen deles ut under Idrettsgallaen på Hamar den 6. januar. Andre kandidat er Ann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ann Iren Austnes er nominert for sitt engasjement med barn på Haramsøy.Ann Iren Austnes er nominert for sitt engasjement med barn på Haramsøy.

Til tross for sin unge alder har Ann Iren Austnes fra Haramsøy rukket å glede mange barn og unge på den lille øya.

Hun har i flere år jobbet for at ungene på Haramsøy skal ha et godt sportslig tilbud.

- Det jeg har jobbet mest med er å få opp en ballbinge samt få i stand et skikkelig trenings- og styrkerom. Det er viktig å få aktivisert de unge på øya, sier Ann Iren til Neste Klikk.

Ung men rutinert


Hun er bare 29, år men har allerede holdt på i mange år. 18 år gammel satte hun i gang sitt arbeide.

- Jeg har holdt på med dette i 11 år nå og synes fortsatt det er veldig morsomt.

Ann Iren har skrevet en oppgave som en del av IT-studiet ved Høgskolen i Volda for skoleåret 2001/2002. I forordet på oppgaven skriver Ann Iren at valget var enkelt når innholdet for nettsiden skulle velges:

«Då eg skulle velje kva nettsida mi skulle innehalde var valet veldig enkelt. Barneidrett er noko eg engasjerer meg sterkt i. Eg har vore hovudleiar for idrettstilbodet Idrett for barn sidan 1995, der hovudmåla er koordinasjon, motorikk og balanse. Eg valde difor å lage ein nettstad der andre kan gå inn og finne tips/idear til øvingar og liknande.

Målgruppa til denne oppgåva er lærarar, aktivitetsleiarar og andre som er interesserte i barneidrett»
, står det i forordet i oppgaven til Ann Iren Austnes.

Sjokkert over nominering
Nyheten om at hun var nominert kom som lyn fra klar himmel på Ann Iren.

- Jeg leste i lokalavisa at jeg var nominert til prisen, men ble fullstendig målløs da NIF ringte. Jeg trodde ikke det var sant, sier Austnes videre til Neste Klikk om telefonen fra Norges Idrettsforbund.

- Det er umulig for meg å si noe om hvor stor sjanse jeg har til å vinne, men jeg håper i det lengste.

Her er mer om kåringen:

* Du kan stemme på «Årets ildsjel»


* Ildsjeler som aldri slukner

* Ildsjelen Inge Hovd

* Ildsjelen Arnfinn Kalfoss

* Ildsjelen Willy Bangsund

* Ildsjelen Ernst Falch