Ildsjelen Ernst Falch

Fra mandag 25. desember frem til lørdag 30. desember presenterer Neste Klikk kandidatene til prisen «Årets ildsjel». Prisen deles ut under Idrettsgallaen på Hamar den 6. januar. Sistemann ut er Ernst

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde det ikke vært for Ernst Falch ville ikke ishockeyinteressen vært så stor i Stavanger-området. Mannen lever og ånder for at barn og unge skal oppleve mestring og glede gjennom aktiviteter på isen.

- Det beste som finnes er å se barn som er glade og smiler på isen, sier Ernst på telefon til Neste Klikk.

Begynte tidlig

Allerede som 15-åring begynte Ernst å engasjere seg i barneidrett. Ishockey var det som fenget mest. Han fikk etterhvert selv barn som begynte å spille, og siden da har mesteparten av tiden gått med til å hjelpe unger i Stavanger til å gå på skøyter.

- Det som er så fint med ishockey, eller det å stå på skøyter, er at barn opplever en veldig mestringfølelsen når de klarer noe nytt. De bygger opp mestringsfølelsen og får gjennom det mer tro på seg selv.

Ernst mener det viktigste er at ungene har det gøy.

- Jeg har egentlig et avslappet forhold til det hele. Det aller viktigste er at ungene jeg jobber med har det gøy på isen.

Ishockeyskole med suksess

Ernst Falch har ansvaret for en suksessrik ishockeyskole i Stavanger. Han forteller at skolen følger et internasjonalt treningsprogram som har vist seg å være lærerikt for ungene.

- Vi følger et internasjonalt program som heter «Learn to play». Det er et kurs med riktig progresjon i forhold til det nivået ungene til enhver tid er på. Det er delt inn i seks nivåer. Ungene må vise at de behersker et nivå før de flyttes opp til neste. Da er det ingen som «dummer» seg ut og de føler de klarer ting på lik linje med de andre.

Ernst forteller videre at det på skolen er ekstra fokus på reglene i spillet.

- Ishockey er en relativt tøff sport. Det er defor viktig at ungene lærer seg å følge de reglene som er. Vi er strenge på at reglene overholdes og at ingen blir skadet.

Godt klubbsamarbeid

Godt samarbeid mellom klubbene i Stavanger er mye av grunnn til at interessen er så stor i byen:

- Klubbene i Stavanger samarbeider godt om å få et godt ishockeytilbud til ungene. Stavanger Oiler stiller villig opp når vi spør om de kan bidra. Ofte kommer det spillere fra Oilers på skolen og hjelper de unge. Mange av barna synes det er gøy når keeperen til Oilers kommer og de får muligheten til å score på han, sier Ernst Falch.

I tillegg til all tid han legger ned på isen sammen med ungene lager Ernst en avis for klubben. Det gir gode penger i kassen.

- Ishockeyavisen gir gode penger til klubben. Jeg jobber til daglig i Stavanger aftenblad og drar nyttige erfaringer derfra når jeg lager avisen, sier Ernst som gleder seg til å dra til Hamar neste helg.

Mer i Neste Klikk:Ildsjeler som aldri slukner
Du kan stemme på «årets ildsjel»
Ildsjelen Inge Hovd
Ildsjelen Willy Bangsund
Ildsjelen Ann Iren Austnes
Ildsjelen Arnfinn Kalfoss