Ildsjelen Arnfinn Kalfoss

Fra mandag 25. desember frem til lørdag 30. desember presenterer Neste Klikk kandidatene til prisen «Årets ildsjel». Prisen deles ut under Idrettsgallaen på Hamar den 6. januar. I dag ser vi nærmere p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arnfinn Kalfoss er vokst opp med idrett. Hele familien har, så lenge Arnfinn kan huske, vært glødende interessert i sport og aktivitet.

I nærmere førti år har Arnfinn Kalfoss vært aktiv innen idrett. Han har viet mesteparten av tiden til hopp, men har også vært litt innom fotball.

- Jeg vokste opp ved siden av en idrettsplass så det var naturlig for meg å drive med idrett, sier Arnfinn til Neste Klikk.

Ikke bare var han en aktiv utøver. Han ble som 12-åring valgt inn som representant i skistyret i klubben han hoppet for.

Trener på toppnivå


Arnfinn er for tiden mest opptatt av å gi unge skihoppere i Trysil så gode muligheter som mulig. Han trener unger, preparerer bakken og er altmuligmann når det trengs.

Arnfinn flyttet til Trysil i 1975, og i 1977 tok han over ansvaret for hopperne i bygda. Han har trent utøvere på flere nivåer, alt fra småpjokker, kretslag og til verdensmestere på seniornivå.

Et av hans største øyeblikk var da Tom Sandberg vant VM-gull på hjemmebane i Holmenkollen i 1982. Kalfoss hadde ansvaret for hoppingen til kombinertutøverne og Per Inge Ree var langrennsansvarlig. Arfinn nevner en rekke toppidrettsutøver han har jobbet med, men sier at de tider er forbi. Nå er det kun ungene som teller.

Ble paff av telefon fra NIF


Noe av det som gleder Arnfinn mest er å se glade unger som lykkes i hoppbakken. Ingenting kan måle seg med det, sier han til Neste Klikk

- Belønningen er å se alle de ungene som hver dag lykkes og oppplever glede gjennom idretten sin. Ingenting er som å se et barnefjes smile etter å ha klart noe de har trent på lenge.

Arnfinn sier videre at han ble helt satt ut da NIF ringte og sa at han var en av de fem nominerte som skulle til Hamar.

- Jeg trodde ikke på det med en gang, men ble veldig glad og beæret da jeg skjønte at jeg var en av de siste fem. Arnfinn retter en takk til Kari Jogerud i skigruppa. Hun var den som nominerte han til den gjeve og ærefulle prisen.

Mer i Neste Klikk:

* Du kan stemme på «Årets ildsjel» * Ildsjeler som aldri slukner

* Ildsjelen Ann Iren Austnes

* Ildsjelen Inge Hovd

* Ildsjelen Willy Bangsund

* Ildsjelen Ernst Falch