Ildsjelen Willy Bangsund

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste Klikk presenterer kandidatene til «Årets ildsjel». Prisen deles ut under Idrettsgallaen på Hamar den 6. januar. I dag fortsetter presentasjonen med Willy Bangsund fra Kirkenes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få personer som er involvert innen idretten i Norge kjører mer bil enn Willy Bangsund fra Kirkenes.

- Vi drar hver eneste helg veldig langt for å kunne delta på brytestevner. Det nærmeste stedet vi drar til er 25 mil unna. For å få skikkelig god matching for gutta våre bærer det ofte av gårde på turer som er opptil 100 mil lange.

Ikke bare er det langt å kjøre. Været i nord-Norge er ikke alltid på Kirkenes atletklubbs side når de sitter i bilen på vei til stevner.

- Det er ofte vi møter stengte veier, ekstrem kulde, ferier som er innstilt og andre værmessige problemer. Jeg er utrolig stolt av å kunne jobbe med gutter som ofrer så mye tid på idretten sin og som står så mye på. Vi drar fredag morgen og kommer hjem sent søndag kveld. Skole og arbeid venter dagen derpå. Fra mai til september drar vi langt for å konkurrere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Birgitte Wisur OlsenFoto: Birgitte Wisur Olsen

Godt samarbeid mellom nabolandene

Kirkenes atletklubb har gjennom årenes løp fått god kontakt med klubber i Sverige, Finland og Russland.

- Vi er det idrettslaget i Norge som har best kontakt med andre nasjoner, uansett idrett og landsdel. Det gjelder treningssamlinger, dommere, stevner og andre ting. Det er flere idretter som prøver å få i stand ulike arrangementer hvor alle landene i Barents-regionen er med, men det er bare «Barents-kamp» i bryting som klarer det.

Willy Bangsund har vært aktiv innen brytesporten i over 50 år. Han startet som aktiv bryter på 50-tallet i Vardø. Etter elleve år på Østlandet, nærmere bestemt Nøtterøy, gikk turen nordover igjen. Han har i alle år fungert som altmuligmann for Kirkenes atletklubb så lenge han kan huske.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er utrolig stolt av utøverne våre. Klubben har vunnet 34 NM-gull, godt blandet av gutter og jenter i alle aldre opp til 20-års alderen, fortsetter Bangsund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nominert av forbundet


Willy Bangsund sier det var følelsmessig sterkt å bli nominert til prisen som deles ut 6. januar 2007.

- Jeg ble veldig ydmyk og det var masse følelser involvert da jeg fikk telefonen fra NIF. Jeg er og veldig glad for at jeg ble nominert av Norges Bryteforbund.

Sammen med lokalavisen Finnmarken ønsket det nasjonale bryteforbundet å hedre nordlendingen. Kanskje stikker Willy av med seieren på nyåret, noe som sikkert vil gi brytesporten i nord et ekstra løft.

Mer i Neste Klikk:

* Du kan stemme på «Årets ildsjel»

* Ildsjeler som aldri slukner

* Ildsjelen Ann Iren Austnes

* Ildsjelen Inge Hovd

* Ildsjelen Arnfinn Kalfoss

* Ildsjelen Ernst Falch