Jenter med vilje av gull

Med lagkaptein Gro Hammerseng skadd på sidelinja vant Norge EM-gull i håndball for kvinner. Russland ble slått 27-24 i finalen.

Neste Klikk følger de norske håndball- jentene under årets EM i Sverige.

Stockholm (NTB): Spillerne kastet seg inn i vill seiersdans i Hovet Arena etterpå. Avslutningen var høydramatisk.

Fem minutter før slutt hadde russerne siget og var oppe på 24-25. Men et norsk lag som nektet å gi seg kom tilbake. Ragnhild Aamodt ble matchvinner med kampens to siste mål.

Kari Mette Johansen jubler for scoring under EM-finalen i håndball søndag. Norge vant 27-24.Kari Mette Johansen jubler for scoring under EM-finalen i håndball søndag. Norge vant 27-24.

Den norske spillemotoren og EMs suverent beste skadet høyreleggen etter 6.40 minutter. Gro Hammersengs skade fikk de fleste til å frykte at løpet var kjørt. Det russiske lagmaskineriet ville blåse over et Norge uten sin kaptein.

Men, nei da.

Det sto 4-4 da Hammerseng haltet av banen. Til pause var stillingen 16-13. På det meste ledet Norge 14-8 og 15-9. Superkeeper Katrine Lunde storspilte bak et intensivt forsvar mens Kari Mette Johansen løp og hoppet seg til en orgie i mål.

På sidelinjen lå Hammerseng og tittet på kampen - mellom stolbeina ved den norske benken.

Et slitent Norge ledet gjennom hele 2.-omgangen. Det gikk bare på viljen. Men Russland kom seg tilbake i kampen.

På tribunen satt Katja Nyberg. Ved benken fulgte Hammerseng dramaet. Norge avsluttet kampen med backtrioen Kristine Lunde, reserve-reserven Marianne Rokne og Karoline Dyhre Breivang.

Seieren var Norges 15. på rad. Rekorden er 19 strake. Triumfen var den 16. på rad i EM. Norge vant alle åtte kamper også i Ungarn for to år siden. Dermed forsvarte Marit Breiviks lag tittelen. Og det ble gjort med stil og rå vilje.