Norge søker om fotball-EM

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge og Sverige samarbeider om en søknad som kanskje ender opp med fotball-EM i Norge i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Olav Tuelo Johannesen, Tarik Elyounoussi og Alexander Tettey kan få spille mesterskapsfotball på hjemmebane i 2016. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)Olav Tuelo Johannesen, Tarik Elyounoussi og Alexander Tettey kan få spille mesterskapsfotball på hjemmebane i 2016. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Det svenske fotballforbundet har tatt initiaitv overfor Norge om å lage en søknad for fotball-EM i 2016, skriver VG nett i dag.

- Vi har signalisert overfor svenskene at vi er veldig positive til EM-sluttspillet. NFF-styret står hundre prosent bak, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til VG nett.

Må tilfredstille UEFA krav

Ideen om et sluttspill kommer fra det svenske fotballforbundet, som har hatt suksess som arrangør av fotball-EM tidligere.

Den største utfordringen til NFF er tilskuerkapasitet på anleggene her til lands.

Norge har per i dag ingen baner som tilfredstiller kravene til det europeiske fotballforbundet, som blant annet sier at minimumskapasiteten for tilskuere må være 30.000.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi må ha fire arenaer som tar 30.000 tilskuere eller mer. Det betyr at vi må bygge nytt eller bygge om, sier Sondre Kåfjord videre.

Hvor mye det vil koste vil ikke Kåfjord ut med nå, men sier det er snakk om store innvesteringer.

- Vi må ha den norske stat med på finansieringen. Men det er ikke i nærheten av hva et vinter-OL vil koste, sier Kåfjord.

Ifølge fotballpresidenten er Oslo, Bergen og Trondheim klare kandidater mens den fjerde byen ikke skiller seg klart ut. Et av alternativene er Stavanger.

Flere klubber står nå på trappene til å bygge nye stadioner, deriblant Start (Kristiansand) og Odd Grenland (Skien), samt at Molde FK bygget et hypermoderne anlegg for få år siden, godt hjulpet av Kjell Inge Røkkes finansielle muskler.

Sverige arrangerte fotball-EM i 1992 med stor suksess. Danmark ble mestere etter å ha kommet med som deltager i tolvte time. Jugoslavia ble utestengt fra sluttspillet på grunn av borgerkrigen i landet. Den offisielle grunnen var sikkerhetshensyn, og Jugoslavias sluttspillplass gikk i stedet til danskene, som slo Tyskland 2-0 i finalen.