Politiet hentet langrennsløper

Østerrikes skiforbund reagerer kraftig på at italiensk militærpoliti hentet langrennsløperen Martin Tauber etter verdenscuprennet i Cogne onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Tauber ble hentet av politiet etter verdenscuprennet i Cogne onsdag. Foto: REUTERS / Pascal Lauener / Scanpix.Martin Tauber ble hentet av politiet etter verdenscuprennet i Cogne onsdag. Foto: REUTERS / Pascal Lauener / Scanpix.

Ifølge NRK ble Tauber pågrepet i målområdet og tatt med til hotellet han bor på. Rommet hans ble deretter gjennomsøkt.

Tauber, som tok en sterk 10. plass på mennenes 15 kilometer, bekreftet hendelsesforløpet overfor nyhetsbyrået APA.

- Jeg rakk ikke å finne ut plasseringen min før de førte meg bort fra målområdet. Jeg fikk ikke lov til å skifte heller, eller hente ryggsekken med klærne mine, fortalte han.

- Jeg frøs i den våte langrennsdrakten. De gjennomsøkte rommet mitt, og først etter lang tid fikk jeg dusje. Det tok timer før jeg fikk spise og drikke noe.

Rettslige skritt


Østerrikes skiforbund (ÖSV) tok i en uttalelse onsdag kveld avstand fra politiets oppførsel og kalte det «en fullstendig uakseptabel og unødvendig aksjon mot Østerrike». ÖSV har gitt sine jurister i oppdrag å forfølge saken.

Søket etter forbudte midler eller utstyr, som skjedde på oppdrag fra statsadvokaten i Torino, varte om lag fire timer til sammen. Deretter ble Tauber tatt med til politistasjonen for avhør.

Han sier at politiet ikke fant noe ulovlig, og at han har helt ren samvittighet. På rommet hans var bare lovlige vitaminer og naturprodukter.

Hendelsen har åpenbart sammenheng med dopingmistankene som førte til politirazzia mot østerrikske langrennsløperes og skiskytteres leir under Torino-OL i februar. Doping er en politisak i Italia, som har strenge antidopinglover.


IOK maser


Etterforskningen etter OL-razziaen er ennå ikke avsluttet, men Den internasjonale olympiske komité (IOK) legger nå press på italienerne for å få fortgang i saken.

- Disiplinærkommisjonen vår venter i spenning på den endelige rapporten slik at vi kan analysere saken, trekke konklusjoner og treffe de nødvendige tiltak, het det i en uttalelse etter IOK-styremøtet forrige uke.

- Vi vil be italienske myndigheter om å forsere etterforskningen slik at vi kan avslutte behandlingen før sesongens høydepunkter.

De nevnte høydepunktene er skiskytter-VM i Anterselva 2.-11. februar og ski-VM i Sapporo 22. februar til 4. mars. (©NTB)