Lyn og VIF forbannet på NFF

Artikkelen fortsetter under annonsen

NFF har vedtatt å legge kunstgress på landskampsarenaen. Det får leietakerne Lyn og Vålerenga til å reagere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyns styreleder Sveinung Lunde reagerer sterkt på at klubben ikke ble spurt når Fotballforbundet vedtok kunstgress som underlag på Ullevaal stadion (Foto: Morten F. Holm / SCANPIX)Lyns styreleder Sveinung Lunde reagerer sterkt på at klubben ikke ble spurt når Fotballforbundet vedtok kunstgress som underlag på Ullevaal stadion (Foto: Morten F. Holm / SCANPIX)

Norges Fotballforbund har bestemt at det i fremtiden skal spilles fotball på landskampsarenaen på kunstig underlag. Det kan bli en realitet allerede fra 2008.

Men klubbene som leier Ullevaal stadion av NFF ble aldri spurt om hva de synes om saken. Både Lyn og Vålerenga spiller sine hjemmekamper på Ullevaal stadion.

Tilhengere av naturgress

Neste Klikk fikk Lyns Torgeir Bjarmann i tale angående saken. Bjarmann vil personlig ha naturlig gress. Han sa videre at han har diskutert saken med trener Henning Berg.

- Både Henning Berg og jeg er tilhengere av naturgress. Men dette er et politisk spørsmål. Vi sender vår innstilling til styret, så får de ta det videre derfra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarmann regner videre med at det nå på NFFs treningsanlegg på La Manga, som ligger den spanske solkysten og benyttes av norske lag i sesong oppkjøringen, blir lagt kunstgress.

- Det er jo NFFs anlegg på La Manga som benyttes av norske lag. Hva er vitsen med å dra dit når vi får kunstgress her hjemme. Jeg regner med at de legger kunstgress der når de mener at det er så bra, sier Bjarmann lett humrende på telefonen.

Lyn-trener Henning Berg sier til TV 2-sporten at klubben bør vurdere å flytte fra Ullevaal.

- Om vi kommer frem til at vi ikke vil på kunstgress, må vi finne et annet sted å spille, utdyper treneren overfor TV-kanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

NFF bruker hvert år store beløp på å gi norske Tippeliga- og Adeccoligalag gode treningsforhold når vinteren herjer her hjemme. Det fasjonable treningsanlegget som lagene benytter er nesten i sin helhet finansiert av Fotballforbundet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyns styreleder Sveinung Lunde er heller ikke imponert over NFFs framgangsmåte.

- Jeg synes det er rart at NFF ikke har kontaktet oss og gitt oss en orientering om det, sier Lunde til Dagbladet.no.

Fremtidig spill på kunstgress blir da også et tema på Lyns styremøte førstkommende torsdag.

Hvorfor ble vi ikke spurt?

Vålerenga-direktør Elin Horn sier til Dagbladet.no at hun forstår NFF, men at det er uforståelig at klubbene Lyn og Vålerenga ikke ble spurt først. Vålerenga har avtale om spill på landskampaarenaen fram til 2010, men hinter om at avtalen må revurderes.

- NFF må klarere dette med oss, ellers har vi inngått avtale på falske premisser, sier Horn til Dagbladet.no.