Ujevnt spill gav likevel storseier

Selv om Norge til slutt vant 32-21 over Polen var det mye som ikke stemte for håndballjentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste Klikk følger de norske håndball- jentene under årets EM i Sverige. Her finner du kampreferat, ekspertanalyse og et blikk på neste kamp for Marit Breiviks jenter.

De norske jentene slo til slutt Polen enkelt 32-21, men det var på ingen måte overbevisende spill. Tidligere landslagskeeper for herrer, Gunnar Fosseng, sier til Neste Klikk at at mye må forbedres når sterker motstand kommer senere i mesterskapet.

- Det lugger for mye i etablert angrep. Selvom vi vinner med 11 mål, som jo er bra, er det mye å rette på angrepsmessig, er Fossengs umiddelbare reaksjon etter kampen.

Bekymret over Riegelhuth

Fosseng mener at noen av de profilerte, og etter hvert erfarne spillerne, må ta mer ansvar.

- Det er et tankekors at Linn Kristin Riegelhuth sliter så mye som hun gjør. Riktignok scorer hun to straffemål, men hun er ikke i det slaget hun må være i et mesterskap. Når i tillegg Kristine Lunde ikke tar mer ansvar enn det hun gjør, blir etablert angrep en utfordring for Norge.

Som i går var Gro Hammerseng en av våre beste spillere. Fosseng velger og å trekke frem Byåsens "julestjerne", Marit Malm Frafjord.

- Frafjord storspiller her borte. Ikke bare var hun meget solid i går, hun følger opp med en kanonkamp i dag også. Jenta står fram som en nøkkelspiller, både i angrep og forsvar.

Malm Frafjord scoret fem mål i kveldens kamp, samt at hun bant det norske forsvaret sammen i store deler av kampen.

Takk, Katrine og Therese

Den tidligere landslagskjempen kommer heller ikke utenom keeperne Katrine Lunde og Therese Pedersens innsats idag. Katrine Lunde var alt i alt Norges beste spiller.

- Det er godt å se at vi har keepere av høy klasse. Katrine har en redningsprosent på godt over 50, noe som er strålende. Når i tillegg Therese tar et par viktige straffekast viser målvaktene at de kan bli gode å ha fremover i mesterskapet.

Fosseng trekker frem keepernes rolle når han beskriver Norges kanskje viktigste våpen, kontringsspillet.

- Gjennom solid målvaktsspill får vi mulighetene til å slå kjapt kontra. Vi har så raske kanter og Katrine har en presis pasningsarm. Når keeperne står godt får vi automatisk muligheten til å score i andre enden av banen.

Mye må bli bedre før søndag

Søndag spiller jentene gruppefinale mot Tyskland. Det blir mesterskapets første alvorlige test.

- Nå er det spillefri i morgen, men søndag møter vi Tyskland. Det blir noe annet enn de to første kampene. Og som sagt, vi må få mer fart i etablert angrep. Vi får håpe at det løsner for "Linka" (Linn Kristin Riegelhuth red. anm.) og at Kristine Lunde tar mer ansvar. Etter Katja Nybergs skade er det viktig at hun avlaster de andre.

I den andre kampen i Norges pulje i dag slo Tyskland Slovenia med et mål, 31-30. Norge tok seg enkelt av Slovenia i går. Vi vant den kampen med sifrene 43-20. Men det betyr ikke at Tyskland blir noe "walk over" for det.

- Hver kamp lever sitt eget liv. Det blir tøft mot Tyskland uansett hva som har skjedd tidligere i turneringen, sier Gunnar Fosseng idet han gratulerer en forbipasserende Marit Breivik med seieren i kveld.