Norge fosser videre i EM

Det ble som ventet enkel match for håndballjentene mot Østerrike. Seiersmarginen ble til slutt på imponerende 15 mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste Klikk følger de norske håndball- jentene under årets EM i Sverige. Her finner du kampreferat, ekspertanalyse og et blikk på neste kamp for Marit Breiviks jenter

Norge banket Østerrike med hele 39-24 i kveldens kamp. En ny dimensjon ble lagt til, kantspillet. Tidligere i mesterskapet har Kari Mette Johansen og Tonje Nøstvold utmerket seg, i dag meldte Byåsens Gøril Snorroeggen seg på.

- En ny dimensjon legges til det norske spillet gjennom fantastisk kantspill. De står for 20 av Norges mål i kampen, de traff på så å si alt, sier NRKs radioekspertkommentator Gunnar Fosseng på telefon fra Sverige.

Norges mestscorende i dag ble nevnte Snorroeggen og Nøstvold, begge med syv mål.

Fosseng sier videre at solid norsk forsvarsspill legger grunnlaget for seieren.

- Vi slipper oss litt ned i perioder, men henter oss inn igjen og tetter igjen bakover. Jeg har sagt det før, forsvars - og målvaktsspillet er nøkkelen til suksess fremover på banen.

Veldig godt trent

De østerrikske jentene holdt følge med Norge gjennom hele første omgang. Til pause ledet Norge med fire mål, 18-14. Østerrike klarte å redusere til 20-22, men derfra og inn var det bare ett lag på banen. I den perioden av kampen viste Marit Breiviks jenter at de kondisjonsmessig holder mål.

- Siste halvdel av 2. omgang handlet det kun om ett lag. Østerrike var sjanseløse, sier Fosseng videre til Neste Klikk.

Flere fikk hvile underveis

Gøril Snorroeggen storspilte for Norge mot Østerrike i kveld. En kjempekamp som ble kronet med syv scoringer. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)Gøril Snorroeggen storspilte for Norge mot Østerrike i kveld. En kjempekamp som ble kronet med syv scoringer. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

Flere av de mest betrodde spillerne fikk sitte mye på benken i andre omgang. Det gav muligheter for de andre til å vise seg frem. Anette Hovind Johansen, Gøril Snorroeggen og keeper Kari Grimsbø markerte seg med meget godt spill.

- Veldig lurt av Marit å la flere hvile store deler av kampen. De andre får sjansen til å spille på seg selvtillit og føle at de med i mesterskapet.

Fosseng sier videre at Katrine Lunde, Norges 1. keeper, bør se kampen mot Makedonia fra tribunen.

- Kampbildet mot Makedonia forventer jeg blir noe av det samme som i dag. Det er et lag vi bør slå greit. Katrine Lunde bør lade batteriene før Ungarn-kampen på torsdag. Det er ingen grunn til at hun skal brenne krutt i en kamp Norge SKAL vinne, fortsetter Fosseng.

En hjelpende tysk hånd

Tyskland slo overraskende Ungarn 34-27. Det er et resultat som passer Norge utmerket. Under forutsetning av at Norge slår Makedonia i morgen, vinner Norge gruppen enten med uavgjort eller «lite» tap mot Ungarn, det vil si at vi ikke taper med mange mål. Dersom Norge skulle tape mot ungarerne står Tyskland, Ungarn og Norge likt. Det blir da målforskjellen som avgjør hvilke lag som avanserer til semifinalene.

- Vi bør vinne også mot Ungarn, men ingenting er sikkert. Russland vant knepent med et mål i dag mot Frankrike, så alt kan skje, er Fossengs kommentar til hvordan han ser på fortsettelsen.