Slapp inn kun tre mål på en omgang

Terese Pedersen vikarierte for Katrine Lunde i mål med bravur. Sammen med et godt forsvar slapp hun bare inn tre mål i andre omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste Klikk følger de norske håndball- jentene under årets EM i Sverige. Her finner du kampreferat, ekspertanalyse og et blikk på neste kamp for Marit Breiviks jenter.

Det ble som ventet ingen problemer for de de norske jentene mot Makedonia. Norge vant 28-13 mot slitne makedonske jenter.

Til pause ledet Norge 17-10. Makedonia hang fint med de første fem minuttene men så sa Norge takk og farvel. Seieren burde vært mye større, i dag slurvet flere av spillerne med avslutningene.

Terese stengte mål

Terese Pedersen stengte målet i 2. omgang. Hun slapp inn kun tre mål, hvorav ett var straffekast. Norge vant tilslutt 28-13. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXTerese Pedersen stengte målet i 2. omgang. Hun slapp inn kun tre mål, hvorav ett var straffekast. Norge vant tilslutt 28-13. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Keepervikar Terese Pedersen slapp inn bare tre mål på de siste 30 minuttene, noe som nok aldri har skjedd i et mellomspill i et stort mesterskap tidligere.

Gunnar Fosseng gir Pedersen prisen for kampens beste spiller.

- Terese stenger mål i andre omgang. Sammen med nok en gang et solid forsvar vinner vi greit mot Makedonia. Jentene slipper ikke de makedonske jentene til ved mange anledninger. De gangene de slapp igjennom, ja da stod Terese i veien på målstreken.

- Jeg synes og det moro å se at Linn-Kristin Riegelhuth spiller en god kamp. Det trengte både hun og Marit Breivik, sier Gunnar Fosseng til Neste Klikk etter kampslutt.

Dårlig konsentrasjon

Selv om Norge vant komfortabelt med 15 mål var det noe ukonsentrert over det norske spillet. Altfor mange klare målsjanser ble brent.

- Det er litt rart å føle at man spilte litt dårlig, og så vinner man likevel så stort, sa kaptein Gro Hammerseng til TV2 rett etter kampen.

Mot Ungarn i morgen må jentene sette de mulighetene som vil by seg.

- Vi har ikke råd til å slippe oss noe ned mot Ungarn i morgen. Til det er Ungarn for gode. Vi må være med fra start. Slipper vi Ungarn for langt foran i starten kan det bli vanskelig å hente dem inn igjen, sier Fosseng videre

Kan tape i morgen

Norge kan i morgen tillate seg å tape og allikevel gå videre til semifinale pål lørdag.

Dersom Norge taper med to mål vinner vi gruppen. Med seksmåls tap blir vi nummer to og går også videre, da som gruppetoer, etter Tyskland.

Men taper vi med syv mål eller mer er det "game over" for Marit Breivik og co. Da går Tyskland og Ungarn videre fra vår gruppe.

I de andre kampene i Norges gruppe vant Tyskland enkelt 34-22 mot Østerrike mens Ungarn tok seg av Polen med sifrene 37-21.
Her kan du lese de andre sakene som Neste Klikk har skrevt om Norge i EM.

Norge fosser videre i EM

Norge videre i EM

Ujent spill gav likevel storseier

Katja Nyberg ute for resten av mesterskapet