Ben Johnson skylder på Carl Lewis

Ben Johnson beskylder rivalen Carl Lewis for å ha stått bak hans positive dopingprøve under OL i 1988.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprintkongen Carl Lewis blir beskyldt av Ben Johnson for å stå bak dopingskandalen under Ol i Seoul i 1988. (Foto: Scanpix)Sprintkongen Carl Lewis blir beskyldt av Ben Johnson for å stå bak dopingskandalen under Ol i Seoul i 1988. (Foto: Scanpix)

Ben Johnson vant 100 meter på fantastiske 9,78 i Seoul, men mistet gullet til Lewis da dopingtesten hans var positiv. Det er fortsatt tidenes mest sensasjonelle dopingavsløring.

Johnson innrømmer at han var dopingmisbruker, men har hele tiden hevdet at sabotasje var grunnen til at han ble avslørt. Overfor den australske avisen Herald Sun hevder han at han nå, 18 år senere, vet hvem som sto bak.

- Jeg har informasjon om hvordan det ble gjort, hvorfor det ble gjort slik og hvem som sto bak, sier han.

Herald Suns reporter spurte Johnson om Lewis hadde noe med det å gjøre.

- Jeg vil ikke si for mye, men... han er involvert, svarte canadieren.

Johnson ble etter 100-meterløpet fotografert mens han i dopingkontrollrommet drakk øl med en tidligere spiller i amerikansk fotball.

Lewis har i sin bok Inside Track skrevet at spilleren var en «venn av familien», og Johnson tror vedkommende puttet steroiden stanozolol i ølet.

- Jeg har snakket med min advokat, og han vil ha ro omkring dette til juni neste år. Vi jobber med å få mer informasjon, og med å få fyren til å fortelle hva han gjorde, sier Johnson til Herald Sun.

På oppdrag


Overfor avisen avviser Lewis' manager Joe Douglas beskyldningene, men medgir tilsynelatende at fotballspilleren var der på oppdrag for Lewis-leiren.

- Om jeg trodde at Ben kom til å ta et maskeringsstoff (for å skjule dopingbruk), kunne jeg plante noen der som i så fall kunne ta et bilde av det og passe på at det ikke ble gjort noe ulovlig, sier han.

- Så langt kan jeg gå, men Carl ville aldri sabotere noen eller gjøre noe for at de skulle teste positivt. Det er ikke hans stil. Han kunne nok være opprørt over at juksere ikke ble avslørt, men han ville aldri sabotere dem.

I den canadiske granskingen av dopingavsløringen medga Johnson under ed at han i lang tid hadde brukt dopingmidler, men han påstår at han ikke hadde brukt det stoffet (Stanozolol) som ble funnet i urinprøven hans etter løpet i Seoul.