Katja Nyberg ute for resten av mesterskapet

Norge knuste Slovenia 43-20 i åpningskampen av håndball-EM. Likevel er jentene langt nede etter Katja Nybergs skade.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste Klikk følger de norske håndball- jentene under årets EM i Sverige. Her finner du kampreferat, ekspertanalyse og et blikk på neste kamp for Marit Breiviks jenter.

Tidligere landslagskeeper for herrer, Gunnar Fosseng, sier til Neste Klikk at de norske landslagsjentene ikke klarte å glede seg over en god åpning av europamesterskapet i kveld.

- Jentene var sterkt preget av Katjas skade og det var tydelig at Gro Hammerseng var lei seg. Trist for Gro som sett under ett var Norges beste spiller i dag.

Nyberg gikk overende fire minutter ut i 2. omgang og forlot hallen med tydelige smerter. Beskjeden fra landslagslegen var nedslående. Nyberg mister resten av turneringen.

Katja Nyberg i aksjon under EM-kampen mellom Norge og Slovenia torsdag kveld. Senere i kampen ble hun skadet og er nå ute resten av mesterskapet. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)Katja Nyberg i aksjon under EM-kampen mellom Norge og Slovenia torsdag kveld. Senere i kampen ble hun skadet og er nå ute resten av mesterskapet. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

- Katja fikk revet av et leddbånd i kneet. Hvor lenge hun er borte er usikkert. Jeg vil tippe cirka tre til fire uker, sier Fosseng til Neste Klikk. Han er ekspertkommentator på radio under EM.

Den tidligere landslagskjempen synes Katja viste gode takter før hun måtte forlate banen.

- Katja spilte en god kamp så lenge hun var på banen. Hun hadde en rekke fine innspill til strek og var sterk delaktig i det gode norske spillet.

Fosseng mener at Norges sjanser til gullet nå er svekket.

- For å bruke litt Drillo-terminologi så tror jeg at våre sjanser til en gullmedalje er svekket med cirka 10-15 prosent. Sammen med Russland og Danmark er vi favoritter, men nå tror jeg det kan bli vanskelig.

Kontringskamp

Kampen var i realiteten avgjort etter om lag ti minutters spill. Norge hadde løpt over slovenerne, samt spilt et hardt og kontant forsvarsspill.

- Slovenia hadde ingenting å komme med. Vi var overlegne i kontringsspillet, sier Fosseng videre.

Gunnar Fosseng velger å trekke frem Gro Hammerseng, kantene og en uerfaren strekspiller som våre beste spillere.

- Norge spilte en meget god kamp. Jeg synes Ragnhild Aamodt, Kari Mette Johansen og Marit Malm Frafjord skilte seg ekstra godt ut i dag. Sammen med Gro Hammerseng var de våre beste spillere.

Tøffere mot Polen

Norge møter Polen i morgen og Fosseng spår at det blir en tøffere oppgave for Marit Breiviks jenter.

- Polen er sterkere enn Slovenia, helt klart. Men det positive med at vi vinner så klart, og det så tidlig i dag, er at Marit etter hvert kunne hvile flere av de sentrale spillerne mot slutten av kampen. Det blir tøffere jo lenger turneringen går og det er viktig at vi får i gang flere spillere. Det er hvile på lørdag men søndag er det ny kamp, da mot Tyskland.

Norges toppscorer i kampen ble venstrekant Kari Mette Johansen. Hele ni mål satte hun inn bak de slovenske målvaktene. Det kunne blitt flere mål men Marit Breivik valgte å la Larvik-spilleren hvile siste del av kampen.

I den andre kampen i Norges pulje i dag vant Tyskland 30-20 over Polen.

I morgen spiller Norge mot Polen, mens Tyskland møter Slovenia.