God norsk sportshelg

De norske vinteridrettsutøverne viste i helgen at de blir å regne med i sesongen som kommer. Det kan bli morsomt å være norsk dersom trenden fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Einar Bjørndalen vant i Østersund. (Foto: Pontus Lundahl/ SCANPIX)Ole Einar Bjørndalen vant i Østersund. (Foto: Pontus Lundahl/ SCANPIX)

Helgens resultater i de ulike verdenscupene gir håp om en vinter med mange norske triumfer. Ole Einar Bjørndalen og Aksel Lund Svindal viser egenskaper som gjør at det kan bli mange hyggelige stunder foran TV-skjermene fremover.

Uslåelig Bjørndalen


Sjelden har verden sett en mer suveren utøver enn Ole Einar Bjørndalen. Under søndagens jaktstart i Østersund viste han hvilke kvaliteter han har i seg, både i sporet og på standplass. Da trioen Bjørndalen, Poiree og Iarosjenko stod sammen på siste stående var det som om det ikke kunne gå galt. Han gikk først ut på strafferundene, og da Poiree bommet på sitt siste skudd var saken grei.

Med den flyten Simostrandagutten har om dagen var det bare riktig at franskmannen ikke fikk «fullt hus»på sin siste skyting, i tillegg til at han igjen fikk ladekluss.

Linda Grubben viste at det er håp etter Liv Grete Poirees valg om å legge ski og våpen på hylla. På søndagens jaktstart gikk hun ut som nummer seks men vant etter 19 treff av 20 mulige, og imponerende fart i sporet.

Ingen savner Kjus og Aamodt


Aksel Lund Svindal leder verdenscupen sammenlagt etter helgens alpine øvelser i Beaver Creek. Riktignok ble det bare en 17. plass i søndagens slalåm, men de hardeste konkurrentene feilet mer enn nordmannen, og Lund Svindal troner øverst på toppen av den gjeve sammenlagtlista.

En fantastisk 2. omgang i superkombinasjonen på torsdag, som gav han seieren, og en 2. plass i storslamrennet på lørdag, gjør at Lund Svindal er den eneste som har stått på pallen to ganger i årets verdenscup så langt.

- Det er klart det er moro å være den eneste som har vært på seierspallen to ganger, mens alle østerrikerne bare har en pallplassering totalt. Det er i grunnen bra for sporten, for det viser at jeg holder på med en veldig internasjonal idrett, sier han til NTB.

Svenske Andrè Myhrer vant overraskende slalåmrennet søndag.

Ny norsk hoppkomet


Anders Jacobsen kan bli vår nye storhopper. På Lillehammer viste han stabil og god hopping. Han ble bare slått av 16 år gamle Gregor Schlierenzauer fra Østerrike på søndag.

- Det er uvirkelig, men himmelsk og fantastisk moro, sa Jacobsen etter sin andre pallplassering denne sesongen.

Ingen av de øvrige norske hopperne markerte seg nevneverdig. Anders Bardal ble nest beste nordmann med 11. plass, mens Henning Stensrud og Morten Solem ble henholdsvis nummer 18 og 24.

Magnus Moans triumf


Kombinertløperen Magnus Moan vant kombinertkonkurransen på Sjusjøen. I en thriller-spurt med franske Sebastian Haseney og finske Hannu Manninen var nordmannen de nødvendige millimetrene foran over streken.

- Det var akkurat slik jeg hadde planlagt det, sa en lykkelig, men svært sliten Moan etter super-løpet.

Og kanskje aller deiligst: Å slå Hannu Manninen i en spurt.