«Henke» lånes ut til Manchester United

Helsingborg-spissen Henrik Larsson (35) leies ut til Manchester United i vinter, melder svensk TV4. Svenskens låneperiode strekker seg fra 1. januar til 12. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henke skal være på vei til England. Manchester United blir hans nye arbeidsgiver i vinter. (Foto:REUTERS/Eddie Keogh (GERMANY))Henke skal være på vei til England. Manchester United blir hans nye arbeidsgiver i vinter. (Foto:REUTERS/Eddie Keogh (GERMANY))

Svenske medier har kommet med meldinger om at Henrik «Henke» Larsson er på vei til Manchester United.

Helsingborg innkalte til pressekonferanse fredag klokken 12.30 for å avsløre «den største hendelsen i fotball-Sverige i vinter».

Klubben bekrefter i dag at Larsson er klar for United.

- Det kan gjelde Henrik Larsson. Han skal ikke tilbake til Spania. Det kan jeg love. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Helsingborg-formann Sten-Inge Fredin til Aftonbladet, før pressekonferansen.

Expressen skriver at bagrunnen for presskonferansen er at det gjelder en stor og overraskende forandring i Helsingborgs A-lags tropp.

Bakgrunnen for låneavtalen skal være småskader på Louis Saha og vår egen Ole Gunnar Solskjær. I tillegg sliter Alan Smith med formen etter et skadeopphold.

Larsson sier til www.manutd.com at manager Alex Ferguson tok kontakt med tanke på en overgang.

- Sir Alex Ferguson ringte meg i går kveld og inviterte meg til Manchester United. Vi snakket liit om en kamp og hvordan ting ville bli i jula og på det nye året.

Larsson tror han får begrenset med spilletid, men gleder seg til å ta på den røde berømte drakten.

- Jeg vil nok ikke starte alle kampene. Men det er veldig morsomt at jeg kan bidra med noe så sent i karrieren min, sier Henke videre.

Den siste tiden er Larsson blitt linket til en mulig retur til Barcelona men nå drar den svenske storscoreren til «The red devils». Henrik Larsson spilte flere sesonger for skotske Celtic, hvor han nærmest øste inn mål på bestilling.


Artikkelen er oppdatert klokken 13.58