Sensasjonelt comeback av 18-åring

Det må karakteriseres som et av tidenes comeback. 18 år gamle Eirik Sæves fra Gjerdrum trente ikke på 50 dager, men slo likevel flere av Norges bedre juniorer i langrenn sist helg. Nå håper unggutten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Sæves fra Gjerdrum stod i helgen for en unik prestasjon. Selv om han ikke fikk trent på to måneder vant han helgens BUL-sprint. Bildet er fra fjorårets renn på Gålå. (Foto: Einar Bovin Sæves)Eirik Sæves fra Gjerdrum stod i helgen for en unik prestasjon. Selv om han ikke fikk trent på to måneder vant han helgens BUL-sprint. Bildet er fra fjorårets renn på Gålå. (Foto: Einar Bovin Sæves)

Eirik Sæves vant siste helgs BUL-sprint i langrenn. Med tanke på hva unggutten har vært gjennom det siste halvåret er det meget imponerende at han i det hele tatt klarte å gjennomføre løpet.
Ikke nok med at han kom seg til mål; han stakk like godt av med seieren etter at 30 kilometer fellesstart var unnagjort. I suveren stil slo han nest beste løper på lista med 1 minutt og 22 sekunder.

- Dette var veldig overraskende og ikke forventet i det hele tatt, sier 18-åringen til langrenn.com.
Eirik fikk diagnosen virushjernehinnebetennelse i juli. Han tilbrakte fem døgn på sykehus og har siden da ikke gjennomført en økt som kan betegnes som «hard».

De siste to månedene har Eirik jevnlig vært inne og testet laktatverdier på Toppidrettssenteret. Ifølge juniorlandslagssjef Fredrik Aukland har testene vist fremgang, men Aukland er likevel overrasket over resultatet.

- Dette var en enorm prestasjon av Eirik. Han overrasket alle. Tanken var at farten på en 3 mil ikke kom til å være for høy for Eirik. Men likevel ble dette hans første harde økt og første gangen han virkelig presset kroppen siden sykdommen, sier Aukland til nettstedet.

Nærmere junior VM

Med resultatet i helgen er det naturlig at Sæves ser lenger frem i tid enn kun neste renn og konkurranse. Junior VM i Italia var hans store mål før sykdommen satte Sæves ute av spill. Nå begynner tankene igjen å sirkle rundt det store mesterskapet.

- Klart tankene om VM kommer snikende, så får vi se hvor realistisk det er. Denne helga gav meg i hvert fall en god porsjon selvtillit, sier Sæves videre til langrenn.com

Aukland toner ned forventningene og sier at det gjelder å være fornuftig fremover.

- Vi må fortsette med opplegget vi har laget for han denne sesongen. Han har vært igjennom mye, og må fortsatt bruke tiden fornuftig, sier Aukland.

Det var stilt store forventinger til Akershusløperen før sesongen. Juniorlandslagsløperen avsluttet fjorårssesongen sterkt med blant annet 2. plass i Norgescupen sammenlagt og 4. plass i junior VM i Slovenia.

Personvernpolicy