Jukselapp på auksjon

En tysk «jukselapp» vil komme barn over hele verden til gode. Jens Lehmanns lille papirlapp fra fotball-VM skal auksjoneres bort på direktesendt TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her redder tysklands keeper Jens Lehmann straffen fra Cambiasso. Redningen sendte Tyskland videre i turneringen på bekostning av Argentina. (Foto: REUTERS/Thomas Bohlen (GERMANY) / Scanpix)Her redder tysklands keeper Jens Lehmann straffen fra Cambiasso. Redningen sendte Tyskland videre i turneringen på bekostning av Argentina. (Foto: REUTERS/Thomas Bohlen (GERMANY) / Scanpix)

Da Tyskland møtte Argentina i kvartfinalen under sommerens fotball-VM, trodde den tyske keeperen Jens Lehmann at kampen muligens ville bli avgjort på straffespark.

Sammen med keepertrener Andreas Köpke skrev Lehmann derfor en slags jukselapp, med informasjon om de spillerne han trodde kom til å skyte straffer for Argentina. Keeperen oppbevarte lappen i buksa og han ville bruke den for å forberede seg når en av hans «utvalgte» kom fram til straffemerket. Hensikten var å skaffe seg en fordel gjennom å «vite» hvor i mål straffesparket kom.

Nå skal den tyske kanalen ZDF, under en direktesendt veldedighetsgalla på TV, selge lappen gjennom en auksjon. Inntektene fra auksjonen skal gå til barn i nød over hele verden, skriver den svenske avisen Dagens Nyheter.

Det var kun to av spillerne som Lehmann hadde skrevet ned på lappen som tok straffe. Noen hadde blitt byttet ut mens andre ikke var utpekt som skyttere i det helle tatt. Den siste skytteren, Inter Milans Esteban Cambiasso, stod ikke på lista over Lehmanns aktuelle kandidater. Jens Lehmann reddet straffen til Cambiasso, og Tyskland gikk videre til semifinalen.

Hovedpersonen selv, Jens Lehmann, vil være tilstede under gallaen. Han skal overrekke lappen til den som legger inn det høyeste budet.

Gallaen som sendes på TV for sjette gang, klarte å samle inn nesten åtte millioner euro i fjor.




Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus