United sliter i Europa

Celtic gikk seirende ut av «Battle of Britain» i gårsdagens runde av Champions League. Seieren til skottene betyr at Solskjær og co ikke har råd til å tape mot Benfica i siste runde av Champions Leagu

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Celtic kunne feire at Manchester United ble slått hjemme på Celtic Park. Luis Saha fortviler etter å blant annet ha misbrukt et straffespark. REUTERS/David Moir (BRITAIN)Celtic kunne feire at Manchester United ble slått hjemme på Celtic Park. Luis Saha fortviler etter å blant annet ha misbrukt et straffespark. REUTERS/David Moir (BRITAIN)

Det så lenge ut til å gå mot et målløst oppgjør på Celtic Park. Ni minutter før slutt fikk imidlertid Nakamura drømmetreff. Fra drøyt 20 meter sendte han frisparket vakkert inn i nærmeste kryss.

Edwin van der Saar var uten mulighet. Hjemmefansen på Celtic Park var i ekstase og en lettet Gordon Strachan jublet hemningsløst. Samtlige Celtic-fans sang høyt «You`ll never walk alone», hjemmelagets fotballhymne.

Men jubelen så ikke til skulle å vare lenge. Baklengsmålet tente United som presset voldsomt.

Louis Saha var alene med keeper Artur Boruc, men klarte ikke å løfte ballen over den polske keeperen.

Minuttet før full tid fikk United straffespark. Cristiano Ronaldos frispark traff hånda til Thomas Gravesen og dommeren pekte på straffemerket. Men franske Luis Saha klarte ikke å overliste keeper.

Etter 1-0-seier over Manchester United er Celtic det første laget fra Skottland som går til utslagsrunden i Champions League. Manager Gordon Strachan trodde knapt det han så.

- Jeg tror ikke på dette, det må da finnes en regel som sier at vi ikke går videre, sa Strachan etter kampen.

- Jeg våkner vel opp i morgen og finner ut at noen har scoret et ekstra mål mot oss i en eller annen kamp, fortsatte Strachan som ikke helt klarte å innse hvilken bragd hans gutter hadde gjort hjemme på Celtic Park.

Han måtte hjem for å dobbeltsjekke at Celtic faktisk er klare for avansement. Strachan spilte i sin tid for Ferguson i Aberdeen og United, men forholdet mellom de to er på frysepunktet etter at Strachan utleverte Sir Alex i bokform.

Og mens Celtic jublet var United-sjefen frustrert.

- Jeg er i sjokk. Dette er vanskelig å svelge. Vi ble straffet for ikke å ta vare på sjansene våre, sa United-manager Sir Alex Ferguson oppgitt.

Resultatet på Celtic Park betyr at Manchester United må ta poeng hjemme mot Benfica i siste kamp for å avansere videre i Champions League.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus