- Nordlie sett på som en klovn

Mye er blitt sagt om Tom Nordlie den siste tiden, og at han skulle bli ansatt som LSK-trener var tidligere helt utenkelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Neste Klikk har blitt fortalt, har ledelsen i Lillestrøm Sportsklubb nå ansatt mannen de for få år siden karakteriserte som en klovn.

Mange mener at det var investor Per Berg, mannen med pengene, som ene og alene bestemte at Tom Nordlie skulle til Romerike.

Tom Nordlie (i midten) sammen med daglig leder Frank Grønlund og sportslig kontakt i LSK-styret, Per Mathisen, fotografert under pressekonferansen på Åråsen (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX).Tom Nordlie (i midten) sammen med daglig leder Frank Grønlund og sportslig kontakt i LSK-styret, Per Mathisen, fotografert under pressekonferansen på Åråsen (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX).

En tidligere Lillestrøm-spiller som Neste Klikk har vært i kontakt med, sier at Tom Nordlie ble sett på som en klovn av Lillestrøm for få år siden. Han er ikke overrasket over at Nordlie ble ansatt, men sier det aldri kunne skjedd under hans tid i klubben.

- I min tid som spiller i klubben ble Tom Nordlie sett på som en veldig spesiell person. I perioden han trente Skjetten fulgte Tom Nordlie Lillestrøm-treningene på nært hold. Han noterte ned «alt» som skjedde på treningene. Før han ble kjent gjennom treneransettelsen i Odd Grenland i 1998 visste alle på Åråsen hvem Tom Nordlie var.

Spilleren forteller at det ble snakket en del om Tom Nordlie i gangene på Åråsen. Omtalen var sjelden av positiv karakter.

- Jeg kan ikke si at det var mye positivt som ble sagt om Tom Nordlie da jeg var der. Han ble sett som en slags klovn av flere i styret. Det at han nå er ansatt i klubben beviser vel at Per Berg har en enorm innflytelse og makt i klubben. Flere av dem som sitter i dagens styre var styremedlemmer også da jeg spilte for LSK. Kanskje har de endret syn etter Nordlies suksess som trener de siste årene?

Engasjerende og krevende


En annen spiller som var under Nordlies ledelse i perioden i Odd Grenland forteller om en svært engasjert, men krevende trener.

- Tom ville alltid det beste for laget. Han viste stor fotballfaglig kompetanse og var veldig engasjerende. Av og til kunne han miste litt fokus og hisse seg voldsomt opp over bagateller som i utgangspunktet kunne vært løst på en rolig og enkel måte. Stakkars den i støtteapparatet som ikke hadde gjort jobben sin riktig.

Spilleren forteller om en episode i pausen under en Odd-kamp i 1998.

- Det var vanlig at vi i pausen under kamper spiste bananer for å restituere oss mellom omgangene. Personen som hadde ansvaret for bananene glemte helt å skaffe disse en gang. Da Nordlie oppdaget det ble han så rasende at søplebøtter fløy gjennom garderoben. Dagens Odd-trener Arne Sandstø, som da spilte, kom med følgende kommentar:

- Tom, jeg har spilt proff i tolv år. Jeg har aldri spist en banan, jeg. Slapp av litt da.

Tom Nordlie roet seg helt etter Sandstøs utspill.

- Nordlie var veldig flink til å skape entusiasme i spillergruppa. Han ga mye av seg selv, men kunne være helt urimelig noen ganger. Han kunne bli «sutrete» om han ikke fikk viljen sin. Flere ganger ble Tom sur hvis han ikke fikk det som han ville. Han var på mange måter ganske barnslig i visse situasjoner.

Blandet seg bort i alt


En annen spiller fra tiden i Skien forteller om episoder som overrasket spillergruppa.

- Nordlie skulle ta fri noen dager for å slappe av litt. Assistenttrener Geir Amundsen skulle lede treningene mens Tom var borte. Etter en halvtime stod Nordlie på treningsfeltet igjen i sivilt tøy. Han kjeftet på for dårlig intensitet og var helt vill. Han hadde ikke mulighet til å holde seg unna.

Spilleren mener at dersom Nordlie blir flinkere til å konsentrere seg om sine primæroppgaver, blir han en super-trener. Spilleren nevner i fleng ting som opptok Nordlie like mye som taktikk og trening.

- Tom er fantastisk på feltet. Det store problemet hans er, eller i hvert fall var, at han måtte legge seg bort i absolutt alt som hadde med laget og klubben å gjøre. Han kunne hisse seg over om gresset var tre millimeter for langt, om vi manglet en overtrekksvest, eller om en ball var litt hardere enn de andre. Han kunne til og med hisse seg opp om ikke all reklame rundt stadion var blitt solgt. Han brukte så utrolig mye energi på ting han strengt tatt ikke burde. Men sånn er Tom Nordlie. Han tenker fotball 24 timer i døgnet. Slitasjen mellom han og støtteapparatet ble veldig stor etter hvert. På mange måter kan man si at han brukte opp de rundt seg veldig fort.

Spilleren mener Lillestrøm kan ha gjort et kupp, men at de må personlighetsforvandle Nordlie om de skal lykkes.

- Tom er «verdens beste» på feltet, men Fjørtoft og Grønlund må forvandle Nordlie som person om de skal lykkes. Tom Nordlie er totalt avhengig av å ha full kontroll på alt. Om han klarer å kvitte seg med «jeg må alltid ha full kontroll på alt til enhver tid» kan det bli bra. Jeg vet ikke helt om de klarer det. Det er vel en grunn til at det stadig står i media at «slitasjen mellom spillergruppa, styret og treneren» har vært årsaken flere av hans treneravganger.

Tom Nordlie har uttalt seg i etterkant om påstandene, se saken - Kjenner meg overhodet ikke igjen. *

------------------------------------------------------------------------------

* Neste Klikk har lagt til Tom Nordlies respons ett døgn etter at den opprinnelige saken ble publisert. Vi beklager at dette tilsvaret ble publisert så sent.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus