Fredrikstad vant cupfinalen!

Fredrikstad er cupmester etter at de knuste Sandefjord 3-0.

Fredrikstads kaptein John Anders Bjørkøy hever kongepokalen etter at Fredrikstad ble norgesmestere i fotball etter å ha slått Sandefjord 3-0 under cupfinalen på Ullevaal stadion søndag. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXFredrikstads kaptein John Anders Bjørkøy hever kongepokalen etter at Fredrikstad ble norgesmestere i fotball etter å ha slått Sandefjord 3-0 under cupfinalen på Ullevaal stadion søndag. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Alle tre målene kom i første omgang:

Raio Piiroja økte til 3-0 med sin andre scoring. Hans Erik Ramberg ga FFK ledelsen etter fem minutter. Raio Piiroja økte ledelsen til Fredrikstad etter tabbe i Sandefjords forsvar. Etter 43 minutter scorte Piiroja altså sitt andre mål.

Raio Piiroja og Raymond Kvisvik må antakelig knive om hvem som kan smykke seg med tittelen «Banens beste». Piiroja scoret to mål, mens Kvisvik ga målgivende pasninger for alle tre målene.

- Herlig å vinne. Vi har kjempet mot nedrykk hele sesongen, men drømte om å vinne cupen. Vi er glad i å vinne og var dødelig effektive. Det gjorde utslaget, sa Kvisvik til TV 2.

Raio Piiroja scoret to ganger etter målpass fra Kvisvik.

- Det blir lett å få målgivende med en gal estlender foran mål, gliste Kvisvik.

- Det kan ikke bli bedre enn dette, sa Piiroja til TV 2.

- De markerte meg dårlig. Nå skal vi feire hjemme i Fredrikstad, fortsatte estlenderen.

Fredrikstad har vært i cupfinalen 18 ganger, og de har vunnet elleve av dem. Det er første gang siden 1984 at de nå kan kalles seg cupmestere.