Norsk Tippings største skrekk

Mange nordmenn leverer inn tippekupongen hver lørdag. Det gjør Børre Jørgensen også. Forskjellen på Børre og alle andre er at han «alltid» får tolv rette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto: Aleksander Nordahl / NTB / Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Aleksander Nordahl / NTB / Scanpix)

I 30 år har Børre Jørgensen levert inn tippekupongen på lørdag, senere også søndag og onsdag. Mer enn 250 ganger har mannen fra Langesund prikket inn riktig tegn på samtlige kamper.

I tillegg har Jørgensen håvet inn 202.000 kroner på V75 en gang, og den største premien på odds-spill er på cirka 60.000 kroner.

- Det viktigste man kan gjøre for å få inn tolvern er å følge med på det som skjer. Det er flere faktorer som er med på å påvirke resultatet til slutt. Skader på sentrale spillere, formen på lagene, bortebanekomplekser og om et lag har spesielle problemer når det skal møte et annet lag, sier Jørgensen til Neste Klikk.

- Men du kommer ingen vei uten å ha flaks. Uten «gullhår» er det ikke mulig å sitte med potten i fanget. Se bare på Real Madrid mot Steua Bucuresti. Et selvmål måtte til for å gi seier til favoritten.

De fleste tolvere han har vunnet ligger på mellom 10.000 og 50.000 kroner. Den største potten han har dratt inn er på 456.000 kroner, sier Jørgensen til fotballtips.no.

- Jeg er slett ikke spillegal, men spilleglad. På sommeren tipper jeg lite, sier Jørgensen videre, men han innrømmer at han har tippet hver lørdag de siste 30 årene, sier han.

Ikke selg skinnet før bjørnen er skutt


Videre sier Jørgensen at man aldri skal ta noe på forskudd. Han har erfart at det er hold i Arne Sceies berømte uttrykk «i fotball kan alt skje».

- Vi hadde tidenes største tolver inne på 653.000 kroner. Det gjensto kun én kamp, og vi hadde nesten sprettet champagnekorkene. Vi hadde 11 kamper i boks og hørte på radioen at Grimsby ledet 2-0 borte. Etter 90 minutter reduserte det andre laget til 1-2 og to minutter på overtid ble det jammen 2-2. Snakk om nedtur for oss gutta, sier Jørgensen.

Jørgensen og noen av hans tippekompiser har også ligget i skyttergravene mot Norsk Tipping. En vinnerkupong de leverte i 1981 rakk ikke frem til Hamar før fristen, og Norsk Tipping nektet å gi tippelaget gevinsten på 186.000 kroner. Enden på historien ble at rettssystemet gav Børre og co. medhold i saken. I tillegg til premien måtte Norsk Tipping betale 48.000 i renter.

Jørgensen har selv spilt fotball og gleden ved å få tolv sammenligner han med en scoring på banen.

Personvernpolicy