Ny svensk idrettsminister kan lite sport

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nyutnevnte svenske kultur - og sportsministeren bommet stygt da hun fikk spørsmål om svensk idrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye svenske kultur- og sportsministeren Lena Adelsohn Liljeroth vet ikke mye om sport. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIXDen nye svenske kultur- og sportsministeren Lena Adelsohn Liljeroth vet ikke mye om sport. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

- Karolina Klüft ... nej, inte vet jag

Aftenposten.no skriver i dag at den svenske tabloidavisen Expressen testet den nye svenske sportsministeren Lena Adelsohn-Liljeroth i emnet «sportskunnskap». Svarene hun gav får neppe «medel-Svensson» til å føle at Sverige har fått rett person til å styre Tre Kronor, Anja Pärsson og Christian Olsson mot nye høyder.

Blant annet visste hun ikke i hvilken idrett Bjørn Lind forsynte seg med gullmedaljer i sist OL, og heller ikke at Carolina Klüft driver med syvkamp. Klüft er muligens den idrettsutøveren i Sverige som har fått mest omtale i svenske medier det siste året, i kraft av å være verdens desidert beste utøver innen sin gren.

Skuffede innbyggere i Karlstad

Den nye kultur- og sportsministeren ligger imidlertid hakket over Cecilia Stegö Chilò, som ikke engang ante at hun også hadde ansvaret for idrettsspørsmål i regjeringen inntil hun ble informert om det like før hun forlot ministerposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun fortalte på en pressekonferanse at et av Sveriges mest suksessrike og kjente ishockeylag, Färjestad kom fra Göteborg. Färjestad har alltid kommet fra Karlstad. For å sette det i perspektiv ville det vært det samme som å si i Norge at Rosenborg kommer fra Bergen, eller at Brann kommer fra Trondheim.

Hun fikk tre av syv rette på testen.