Tre assists for Thoresen

Patrick Thoresen (23) er en kjempehit i NHL, mener stjernespiller Petr Sykora (29). Nordmannen vartet opp med tre assists da Edmonton Oilers slo Phoenix Coyotes 5-2 natt til tirsdag.

Thoresen her i en kamp mot Calgary Flames. (Foto: REUTERS/Dan Riedlhuber (CANADA) / Scanpix)Thoresen her i en kamp mot Calgary Flames. (Foto: REUTERS/Dan Riedlhuber (CANADA) / Scanpix)

I løpet av åtte kamper har Thoresen scoret to mål, ett mot San Jose Sharks og matchvinnermålet mot Vancouver Canucks. I tillegg har nordmannen vært servitør fire ganger hittil i sesongen.

Mot Coyotes fortsatte suksessen, og 23-åringen ble belønnet med 15.39 minutters istid.

- Akkurat nå får vi nok av sjanser, og vi scorer på dem. Patrick (Thoresen) spiller fantastisk for tiden, sa stjernen Petr Sykora, med 11 sesonger bak seg i NHL.

Han er den Oilers-spilleren som har sanket flest poeng (13) denne sesongen, men Sykora er likevel mest imponert over lagets norske «rookie».

Edmonton Oilers ordnet to mål på 59 sekunder drøyt midtveis i 1. periode. En perfekt langpasning fra Patrick Thoresen åpnet ballet. Pucken fant Raffi Torres, som enkelt scoret.

Jarret Stoll la på til 2-0 og Shawn Horcoff økte til 3-0 i begynnelsen av 2. periode. Phoenix reduserte to ganger før nordmannen var tredje sist på de to siste scoringene av henholdsvis Hemsky og Sykora.

- Det er bare bonus at jeg scorer poeng. Hver gang jeg kommer utpå, jobber jeg så hardt jeg kan for rekka mi. Målet er å skape rom for Sykora og Hemsky, ettersom de er to av ligaens beste spillere, sa Thoresen.

Ole-Kristian Tollefsen spilte 12.17 minutter da hans Columbus Blue Jackets tapte 0-3 for San Jose Sharks.