Blatter: - Zidane kan bli fratatt gullballen

FIFA-president Sepp Blatter sier at Zinedine Zidane kan bli fratatt gullballen som beviset på at han ble VMs beste spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIFA-president Sepp Blatter kan komme til å frata Zinedine Zidane gullballen. Her er Blatter sammen med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel. (Foto: SCANPIX/Reuters)FIFA-president Sepp Blatter kan komme til å frata Zinedine Zidane gullballen. Her er Blatter sammen med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel. (Foto: SCANPIX/Reuters)

Roma (NTB-AFP): Blatter avventer undersøkelsen rundt hendelsen som er igangsatt av det Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) selv.

- Det er ikke FIFA som selv som bestemmer hvem som får gullballen, men en internasjonal komité bestående av journalister, sa Blatter til italiensk presse.

- FIFAs styre har rett til å intervenere om det blir begått handlinger som går imot idrettens etiske regler.

Journalistene som stemte fram Zidane hadde frist til midnatt finaledagen med å avgi sin stemme. På grunn av tungt arbeidspress rundt finaletidspunktet var det mange som stemte før finalen var ferdigspilt. Mange hadde derfor avgitt sin stemme før Zidane presenterte sin famøse springskalle mot italieneren Marco Materazzi. (©NTB)

Personvernpolicy