VM-Klikk: Verdens minste fotballbane og juksefans

En tysk forsker har laget verdens minste fotballbane - en bane så liten at en lus kunne knust den bare ved å sette foten ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Under VM er det sikkert mange av oss som bruker litt tid på jobben til å lese om og ikke minst snakke om fotball. Det hører vel strengt tatt med.

Men i vertsnasjonen Tyskland har en fysiker dratt det hele litt lenger. Forskeren ved Universitetet i Kaiserslautern har nemlig benyttet arbeidstiden til å lage verdens minste fotballbane.

Resultatet av verdens kanskje

minst samfunnsnyttige forskningsprosjekt, er 500 nanometer langt og 380 nanometer bredt, og har alle detaljer og samme oppmerking som en vanlig bane.

Da er det ikke snakk om en fotballbane for maur eller lopper. Nei, han har laget en bane som er 20 000 ganger mindre enn tuppen på et menneskehår.

- Jeg er veldig stolt, sier Dr Stefan Trellenkamp ifølge abc.net.au, men han legger til at han ikke helt vet hva han skal gjøre med banen.

- Jeg får ikke utstilt den i og med at ingen kan se den, så den får vel bare ligge i skuffen min inntil videre.


Det krever utvilsomt en hel del

små grå for å lage noe så smått, men ikke alle fotballfans er like skarpe. En amerikaner som besøkte Hanover for å se på VM-fotball, glemte hvilket hotell han hadde sjekket inn på og vandret rundt i byen i seks timer før han til slutt måtte be politiet om hjelp.

Den 25 år gamle mannen fra Boston hadde sjekket inn på hotellet før han gikk for å se kampen mellom Polen og Costa Rica, men husket ikke navnet, adressen eller noe som helst annet som kunne lede ham tilbake dit. Klokken 03.00 ga han opp og gikk inn på en politistasjon hvor han ba om hjelp. Etter å ha kjørt rundt i politibilen i en time fant de endelig tilbake til hotellet.

Kanskje hadde det vært lettere

for mannen om han hadde droppet hele hotellet og sovet på en benk. Han ville i så fall ikke vært den eneste - det viser seg nemlig at stadig flere fotballturister med stramt budsjett velger nettopp parkbenker fremfor dyre hotellrom.

I Berlin, der 60 prosent av 85 000 hotellsenger ventes å være i bruk i juni og juli, er kun 50 prosent i bruk i år. Hotelleiere som hadde ventet seg rekordomsetning på grunn av VM, blir dermed stående igjen med skjegget i postkassa.


Mens fotballturistene har gått

over budsjett og hotelleierne med underskudd, er det i hvert fall noen som har «tjent» en ekstra slant i alt VM-kaoset.

Utkledd som VM-fanatikere, stormet tre menn nemlig inn i en av hovedstadens banker og ranet den på høylys dag. Inne i banken brukte de pistoler og automatvåpen til å true til seg pengene i en safe, før de forsvant. Og kostymene som hadde sørget for at de kom forbi sikkerhetsvaktene på vei inn, gjorde det lett for dem å gli inn i mengden vel ute av banken.

De brutale «fansene» er fortsatt på frifot.

Mer i Neste Klikk:

VM-Klikk: Nakenprotest og klinisk VM-galskap VM-Klikk: Fotballspillende elefanter og annen galskap
VM-Klikk: Verdens mest fotballfrelste nasjon?

VM-Klikk: Fotball på liv og død
Fotballkrigen


Mer på Startsiden:Fotball-VM 2006

Personvernpolicy