VM-Klikk: Nakenprotest og klinisk VM-galskap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen får aldri nok av VM, andre har for lengst fått for mye og stripper i protest. Men hvem er det etisk riktig å heie fram mot finalen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Nå har VM pågått i drøye tre uker og mens noen ikke kan få nok av «det vakre spillet» har andre gått lei for lengst.

Ikke alle brasilianere er like glad i VM. (Foto: ethanlindsey flickr.com/photos/ethanlindsey/171591854/)Ikke alle brasilianere er like glad i VM. (Foto: ethanlindsey flickr.com/photos/ethanlindsey/171591854/)

Tre menn i fotballnasjonen Brasil tilhører helt klart den sistnevnte gruppen. Under forrige ukes kamp mellom Brasil og Ghana kledde de av seg og spankulerte nakne rundt i gatene, i protest mot at hele landet går i stå på grunn av fotballen.

- Hele landet stopper opp

for å se på VM-kampene, men problemene Brasil har med mangler innen utdanning og helse blir bare større, sa protestantene ifølge ananova.com.

Det at politiet ikke gadd å rykke ut, fordi de var opptatte med å se på kampen, er vel med på å underbygge mennenes poeng. Ikke rart de ble litt sprø.

Det har blitt mye snakk om

galskap her i VM-Klikk, men da har det ikke vært galskap av den kliniske sorten det har dreid seg om. I Asia derimot frykter legene nå at det virkelig kan gå på den mentale helsa løs for fans som sitter våkne hele natten, for å få med seg VM-kampene. Mangel på søvn kan i verste fall føre til sinnssyke, advarer de.

Godt da for de ihuga fansene at vi har kommet så langt i turneringen at det er lengre mellom kampene, så får stakkarene hvile litt innimellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen konsekvens av at

VM nærmer seg slutten er selvfølgelig at det har blitt færre lag. Med bare fire lag igjen vil mange ha opplevd at laget «deres» har røket ut.

Det store spørsmålet blir da: Hvem skal jeg heie på? Og der er nettopp det tjenesten Who Should I Cheer For? fra World Developement Movement kan hjelpe deg med. På nettsiden kan du nemlig finne ut hvem det er etisk riktig å heie på. Her får du blant annet vite om det er Tyskland eller Italia som gir mest bistand, eller om det er Frankrike eller Portugal som slipper ut mest CO2.

Ifølge rankingen ville det vært mest etisk riktig om Ghana vant VM, men de ble dessverre slått ut av Brasil, som igjen ble slått ut av Frankrike. Puh, det går unna...

Mer i Neste Klikk:

VM-Klikk: Fotballspillende elefanter og annen galskap
VM-Klikk: Verdens mest fotballfrelste nasjon?

VM-Klikk: Fotball på liv og død
Fotballkrigen
Elefanter kan ikke hoppeMer på Startsiden:Fotball-VM 2006