VM-Klikk: Fotballspillende elefanter og annen galskap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har kommet til kvartfinaler i fotball-VM, og galskapen fortsetter, også utenfor banen. Kunne du sett en fotballkamp i stillhet?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Spenningen stiger i Tyskland, der kvartfinalene i fotball-VM står for tur. Men første kamp spilles ikke før på fredag, og mens vi venter, bringer Neste Klikk mer VM-galskap:

(Foto: W. Dunny flickr.com/photos/wildcat_dunny/87669829/)(Foto: W. Dunny flickr.com/photos/wildcat_dunny/87669829/)

Stadig mer står på spill for de åtte gjenværende lagene, og for publikum verden over blir det selvfølgelig vanskelig ikke å la seg rive med.

Men en liten gruppe

mennesker, nærmere bestemt buddhistiske munker i Kambodsja, blir pent nødt til å legge bånd på seg. Øverste kardinalen i landet der 90 prosent av de 13 millioner innbyggerne er Buddhister, har nemlig strukket seg så langt at munkene får lov til å se på fotball-VM. Men der går også grensen.

Munkene, som normalt ikke får se på TV i det hele tatt, har ikke lov til å heie, more seg eller inngå veddemål.

Det er heller ikke lov

til å gamble på sport i nabolandet Thailand. Og i det forebyggende arbeidet tar thailenderne i bruk noe spesielle metoder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et forsøk på å overbevise folket om at fotball handler om moro, ikke gambling, arrangerte Rajabhat universitet nemlig en fotballkamp mellom mennesker og elefanter.

11 av de store dyrene

,

pyntet med hvert sitt flagg og med en rytter på ryggen, spilte mot 11 mennesker. Både spillere og tilskuere lot seg imponere over de tykkhudede dyrenes kraftige spark.

Naturlig nok var de digre

dyrene noen jævler å spille mot:

- Når elefantene hadde ballen, var det ganske risikabelt å angripe. Jeg kunne endt opp på sykehuset, uttalte spilleren Kriangsak Nachawee.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men også de tobente viste seg å være nokså tykkhudede, og etter to ganger 20 minutter, endte kampen uavgjort, 3-3.

Utvilsomt et kreativt tiltak

, men så veldig effektivt kan det ikke sies å være. Selv om Thailand ikke deltar i VM er det forventet at cirka en milliard dollar vil settes på spill i løpet av VM-ukene. Og da må det nok mer enn en gjeng elefanter til for å få bukt med problemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Thailand har derfor satt inn 100 spesialenheter som skal raide barer og andre underholdningssteder i den perioden VM pågår. Bare i hovedstaden Bangkok har politiet arrestert over 500 mennesker for ulovlig gambling siden starten 9. juni.

All ære til fotballspillende elefanter, men noen ganger gjør ganske enkelt purker mer nytte for seg.

Mer i Neste Klikk:

VM-Klikk: Verdens mest fotballfrelste nasjon?
VM-Klikk: Fotball på liv og død
Fotballkrigen
Elefanter kan ikke hoppeMer på Startsiden:Fotball-VM 2006