VM-Klikk: Verdens mest fotballfrelste nasjon?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste Klikk bringer mer VM-galskap og spør om Bangladesh er verdens mest fotballfrelste nasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I disse dager er kloden preget av VM-galskap. Men hvilket land er egentlig mest fotballfrelst?

Innbyggerne i Bangladesh' hovedstad skal få se fotball-VM. (Foto Ahron de Leeuw flickr.com/photos/ahron/148314949/)Innbyggerne i Bangladesh' hovedstad skal få se fotball-VM. (Foto Ahron de Leeuw flickr.com/photos/ahron/148314949/)

Det er vanskelig å si, men jeg ønsker likevel å fremme det jeg mener er en sterk kandidat - nemlig Bangladesh.

Og selv om jeg ikke har noe vitenskapelig belegg for denne påstanden, tar jeg den heller ikke ut av løse luften.

Det sportsfrelste landet

er et av verdens fattigste, og nesten halvparten av de 140 millioner innbyggerne lever for under én dollar dagen. Men fotball skal de få se. Hør bare på dette:

Pakistanske Daily Times skrev tidligere denne måneden at myndighetene i Bangladesh' hovedstad Dhaka hadde vedtatt å sette opp 30 storskjermer rundt om i byen, slik at også bangladeshere som ikke har TV hjemme skulle få muligheten til å følge VM.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og fordi kraftforsyningen

i landet er noe ustabil, skal det ha blitt satt inn ekstra strømaggregater for å sikre seg mot svarte skjermer ved eventuell svikt i strømnettet, ifølge Reuters.

Slike tiltak var muligens ikke satt i gang i Gopalganj-distriktet, sørvest i Bangladesh. Der gikk nemlig fotballfans, væpnet med bambusstokker og steiner, løs på kontorene til den lokale strømleverandøren. Grunnen var et strømbrudd under overføringen av kampen mellom Argentina og Serbia-Montenegro.

Problemet med strømbrudd

blir tatt på alvor også av politikerne i landet. Opposisjonen oppfordrer makthaverne til å sikre at nettet holder seg oppe over hele landet under VM-kampene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og mens vi først er inne på politikere: Det vurderes nå å korte ned på parlamentsesjonene i Bangladesh, slik at fotballfrelste politikere også kan få med seg kampene, skriver The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De er sportsglade mennesker bangladesherne. (Foto: Wanoola flickr.com/photos/36415983@N00/47660042/)De er sportsglade mennesker bangladesherne. (Foto: Wanoola flickr.com/photos/36415983@N00/47660042/)

Men det er selvfølgelig

ikke bare politikerne som krever fri under VM. Ved et universitet i Bangladesh beleiret flere hundre studenter rektorens kontor, og krevde at alle eksamener ble utsatt til etter at VM er ferdig. Om rektoren selv er fotballfrelst er uvisst, men studentene fikk i alle fall gjennomslag for sitt krav.

De klarte neppe å beleire noe kontor, de 71.000 innsatte i Bangladesh' 66 fengsler, men ifølge Daily Times får også fengselsfuglene se fotball under VM.

Ja, de gjør virkelig et poeng

ut av det, bangladesherne: Fotball til folket!

Og hvis det var noen som lurte; Bangladesh er ikke med i VM, og har aldri vært det. Men de lever i håpet. På lederplass skriver avisen Independent-bangladesh.com:

«Det er synd at en nasjon som er så fotballgal ikke har klart å ha et landslag som er bra nok til å konkurrere internasjonalt, og det er bare en liten trøst at det er nokså mange andre land som oss i verden. Men vi håper at Bangladesh en vakker dag også får spille i VM.»

Til slutt: Se et VM-preget Bangladesh i denne lille videosnutten.

Er det da rart at jeg tror Bangladesh er den mest fotballfrelste nasjonen i verden?

Mer i Neste Klikk:



VM-Klikk: Fotball på liv og død
Fotballkrigen

Mer på Startsiden:



Fotball-VM 2006