Åpen for alle - alltid

VM-Klikk: Fotball på liv og død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste Klikk guider deg gjennom alt som skjer, utenfor banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotball-VM 2006 er godt i gang og vi overøses med informasjon om det som foregår på de forskjellige arenaene i Tyskland.

Men hva med det som skjer utenfor banen? Hva slags effekt har VM på folk verden over?

Det er nettopp det det vil dreie seg om her. Visste du for eksempel at noen dør, andre dreper og andre igjen vekkes til live på grunn av fotball-VM? Ikke det, nei? Så les videre.

Forrige uke skrev vi at en 94 år gammel dame, som var erklært død av leger, plutselig våknet til live igjen, og spurte når Tyskland skulle spille neste VM-kamp. En ekte solskinnshistorie, men det er ikke alt VM fører med seg som er like hyggelig.

(Illustrasjonsfoto: 2002.fifaworldcup.yahoo.com)(Illustrasjonsfoto: 2002.fifaworldcup.yahoo.com)

I Kina har minst seks mennesker så langt falt døde om under fotball-VM. Stress og spenning er årsaken, skriver NRK . En av dem var en 42 år gammel mann som fikk et hjerteinfarkt, etter flere søvnløse netter med fotballtitting og høyt inntak av alkohol. Da Portugal bommet på mål under kampen mot Agola ble det ifølge Sunday Times for mye for mannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er heldigvis ikke så ofte at folk praktisk talt tar livet av seg selv med sitt eget engasjement. Men slik veldig innlevelse kan selvfølgelig være plagsomt for dem som interesserer seg lite for fotball. De fleste kan vel leve med litt hui og hei fra sine fotballfrelste medmennesker i den relativt knappe tiden mesterskapet pågår. Men tydeligvis ikke alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Thailand, som aldri har deltatt i fotball-VM, jakter politiet nemlig på en mann som skjøt og drepte to fotballfans på et feriested. Det var under kampen mellom Italia og Ghana at mannen klaget på at de var for høylytte. Det utviklet seg til en krangel som endte med at mannen dro fram en pistol og skjøt dem begge, skriver The Age.

Men det ble mye sorg og elendighet. La oss avslutte for denne gang med noe som forhåpentlig kan få deg til å trekke på smilebåndet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Illustrasjonsfoto: wldcup.com)(Illustrasjonsfoto: wldcup.com)

Under kampen mellom Nederland og Elfenbenskysten ble nemlig mer enn tusen nederlandske supportere bedt om å ta av seg buksene før de fikk lov til å komme inn på stadion.

Grunnen var at deres karateristiske benplagg «lederhosen» hadde feil logo, skriver The Guardian. Arrangørene lovet at fansen kunne få buksene tilbake på vei ut, men ettersom de ble lagt i en container med skrot, var det forstålig nok få som benyttet seg av det tilbudet.

Vil du lese mer? VM-Klikk vender plutselig tilbake med mer fotballgalskap. Følg med her og tips oss gjerne.