Meny

NRK vurderer å sende Bislett Games

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK vurderer å legge ut bilder fra Bislett Games, selv om journalister og produksjonsfolk er i streik. Det blir i så fall bilder uten lyd.


Oslo (NTB): - Dersom Bislett Games skal vises i Norge, så blir det på NRK. Vi har senderettighetene, og selv om vi ikke produserer selv, får vi tilgang til et internasjonalt signal. Vi vurderer å følge sendeskjemaet vårt med tanke på Bislett, sa kringkastingssjef John G. Bernander til TV 2 torsdag.

Det er et svensk produksjonsselskap som skal produsere friidrettssendingen fra Bislett. Cirka 180 land verden over kommer til å vise alt eller deler av stevnet, men for arrangørene vil det bety mye å vise bilder i Norge, for mange av sponsorene er norske, og de er med på Bislett for å få oppmerksomhet i det hjemlige markedet.

- Vi har ikke sett kontrakten som gir dem den retten. Det gjenstår å se om det norske folk er så friidrettskyndige at de er i stand til å få noen stor opplevelse uten kommentarer. Når en sprinter vinner 100-meteren med 1/10 sekund; hvordan skal man få slått fast det uten at noen sier det, undrer streikeleder Pål Hansen i NRKJ i samtale med NTB.

- Vi blir skuffet om Bernander gjør det, men egentlig ikke det plukk overrasket, legger han til.

Stevnet går fredag kveld, og uansett om NRK kommer til å legge ut bilder eller ikke fra årets første Golden League-stevne, så vil det være mulig å følge stevnet direkte via svensk TV4 eller DR 2 i Danmark, for dem som har muligheten til å ta inn disse kanalene.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus