Meny

NRK sier nei til VM i HD-format

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK kunne ha sendt sommerens fotball-VM i HD-format, men valgte å takke nei. Nå vurderer TV 2 om de skal benytte seg av muligheten.

Oslo (NTB): 9. juni starter det som for mange er årets store høydepunkt, nemlig fotball-VM i Tyskland.

For aller første gang vil dette bli produsert i HD-format, som regnes for å være den største forandringen for TV-bildet siden fargefjernsynet kom. Men selv om nordmenn nå hamstrer flatskjermer som er HD-klare, er det fortsatt ingen norske kanaler som tilbyr sendinger i dette formatet, skriver Aftenposten.

Canal Digital, som har teknologien på plass, inviterte de nordiske kringkasterne til å sende via dem, men NRK valgte likevel å takke nei.

- NRK ser igjen grunn til å presse fram HDTV på det nåværende tidspunkt. Vi vet at HD blir fremtidens standard, men vi ønsker å avvente situasjonen til ting er mer avklart, sier teknisk direktør Arild Hellgren i NRK til Aftenposten.

I TV 2 er man fortsatt usikker på om man vil benytte seg av tilbudet fra Canal Digital.

(©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus