John Obi Mikel avvist av Oslo tingrett

Saken som John Obi Mikel anla mot Lyn Oslo, ble mandag avvist av Oslo tingrett. Nigerianeren må også betale 150.000 i saksomkostninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Oslo tingrett viser til Norges Fotballforbunds lov om at «enhver tvist innen NFF om inngåtte avtaler hjemlet i NFFs lovverk » skal løses gjennom NFFs voldgiftsordning.

- Av denne grunn skal saken her løses ved voldgift, noe som må føre til at saken må avvises fra Oslo tingrett, heter det i kjennelsen.

Kjennelsen kan påkjæres til lagmannsretten. Kjæremålet må erklæres direkte for tingretten innen en måned.

Ikke sikker på om anke er det beste for MikelJohn Obi Mikels advokat Helge Morten Svarva er svært overrasket over kjennelsen fra Oslo tingrett, men er likevel ikke sikker på om det er aktuelt å anke.

- Vi er svært, svært overrasket over denne kjennelsen, det må jeg bare
medgi. Vi hadde ikke trodd at det var rettslig grunnlag for dette, sier
advokat Helge Morten Svarva til NTB.

Svarva er uenig i den begrunnelsen tingretten gir for å avvise Mikels sak, og mener at avgjørelsen er uriktig. Likevel er ikke Svarva sikker på at det er det beste for Mikel å anke avgjørelsen.

- Den umiddelbare oppfatningen var jo at dette må bringes inn for lagmannsretten for å få en korrekt avgjørelse, men vi må først og fremst ta hensyn til hva som er fornuftig og riktig for vår klient, sier Svarva.

Han er redd for at et kjæremål inn for lagmannsretten vil kunne sinke prosessen betydelig, noe som ikke er til fordel for Mikel.

- Det som er avgjørende for ham er å få en så rask avgjørelse som mulig. Vil man forsinke en prosess er det fullt mulig innenfor domstolene, så vi må vurdere om det er andre veier som kan være like god og føre raskere til mål, sier han.