Meny

Premier League 2005/06

Neste Klikk og Startsiden forteller deg hvordan Premier League ender.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


I morgen blåses Premier League i gang, og selv om det kanskje ikke knytter seg altfor stor spenning til hvem som stikker avgårde med førsteplassen, er det likevel en hel drøss med usikkerhetsmomenter:

 • Klarer Liverpool å reise seg etter fjorårets skuffende ligainnsats?
 • Makter noen lag å fravriste Liverpool, Manchester United og Arsenal topp-plassene bak Chelsea?
 • Hvem overrasker; positivt og negativt?
 • Blir det rett ned igjen med West Ham, Sunderland og Wigan, eller klarer de å klore seg fast?
 • Hvilken manager får fyken først (Souness, Perrin, Ferguson, Curbishley, O'Leary, Coleman)?
 • Hvem blir årets toppscorer (van Nistelrooy, Henry, Cisse, Drogba, Crespo, Shearer, Defoe, Rooney, Morientes)?

Spennende blir det uansett, og her følger Neste Klikks høytidelige analyse over Premier League sesongen 2005/06:

1. Chelsea


Vi kan ikke forstå annet enn at Chelsea gjentar forrige sesongs bedrift og vinner ligaen! Manager Jose Mourinho fikk orden på stjernegalleriet, som fremsto fremfor alt som en ypperlig defensiv enhet, samtidig som de var flinke til å utnytte sjansene sine. Mannskapet er i år ytterligere styrket, samtidig som økonomien tilsier at de omtrent kan kjøpe hvem som helst.

 • Styrker: Ligaens sterkeste sentrallinje i Peter Cech, John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba. Videre krydrer de på med de beste vingene i Damien Duff, Arjen Robben og Shaun Wright-Phillips, mens Claude Makelele tar ansvar defensivt. Mourinho er en vinner og vil være påpasselig på at laget strekker seg ytterligere siden forrige sesong.
 • Svakheter: Drogba og Hernan Crespo har mye å bevise på spissplass, og det kan bli noe tynt bak disse. Skifter lite på førstelaget, og kan være sårbare hvis viktige spillere blir skadet (Robben, Terry, Lampard, Makelele). Takler Mourinho motgang? Millionene til Abramovich kan vise seg å være en smule usikre hvis han får skattemyndighetene på nakken hjemme i Russland.


2. Liverpool


Opplevde en vanvittig ujevn sesong i ligaen i fjor. Strålende kamper ble som oftest avløst av fullstendig håpløse forestillinger, noe som igjen førte til en særdeles skuffende 5. plass. Rafael Benitez har fått erfare Premier League på godt og vondt, men har benyttet tiden etter sesongslutt meget bra; solide spillere er kommet inn, samtidig som mye av stallfyllet har fått fyken. Vil neppe utfordre Chelsea om gullet, men har god sjanse til å innta plass to på tabellen. Mesterliga-triumfen kan ikke bety annet enn en ekstra boost.

 • Styrker: Midtbanen er omtrent på høyde med Chelsea (Xabi Alonso, Steven Gerrard, Mohammed Sissoko, Boudewijn Zenden, Dieter Hamann, Luis Garcia), og vil borge for mye moro og en god skjerv med mål for de røde. Angrepet ser fryktinngytende ut på papiret, men har ennå tilgode å bevise noe i Liverpool. I Benitez har Liverpool sannsynligvis den eneste som kan utfordre Mourinho fra benken.
 • Svakheter: Forsvaret ser ikke altfor sterkt ut, og spesielt på stopperplass er laget utsatt. Sami Hyppia har nok sett sine beste dager, og Jamie Carragher savner en rask og spillende makker! Mangler utpregede vingspillere, har en tendens til å kjøre seg fast, og utviser tidvis liten oppfinnsomhet fremover. Mangler vinnerkultur i ligaen!


3. Arsenal


Ser vi konturene av at laget med seriens mest innarbeidete spillemønster, er på vikende front? Arsene Wenger står støtt, men satser denne gangen litt for mye på unggutta til at vi tror at laget når helt til topps. Angrepet er det lite å utsette på, men det kan nok bli litt spedt sentralt uten Patrick Vieira. Videre er laget litt vel sparsommelige med pengene, men så har Arsenal aldri vært blant Englands rikeste.

 • Styrker: Wenger kan man aldri undervurdere, samtidig som et Arsenal i form spiller ut hvem som helst! Har ligaens beste spiller i den nyvalgte kapteinen Thierry Henry, og har noen av de absolutt mest lovende spillerne (Mathieu Flamini, Phillipe Senderos, Cesc Fabregas, Gael Clichy, Arturo Lupoli, David Bentley). Mange mål kan ventes fra Robert Pires, Fredrik Ljungberg, Jose Reyes og Robin van Persie. Masse fart!
 • Svakheter: Tynn stall, er ekstremt avhengig av Henry, samtidig som det kan bli hardt å erstatte Vieira. Keeper Jens Lehmann fikk seg en solid knekk i fjor. Begrensede økonomiske ressurser.


4. Manchester United


Mye er som det ikke bør være hos seierssikre United. To år er gått uten triumfer av tilstrekkelig verdi (Premier League, Mesterligaen), og klubben er kjøpt opp av en økonomisk spekulant (Malcolm Glazer). Fjoråret var særdeles skuffende. Årets sesong blir meget viktig, og vil kunne gi en pekepinn på hva som vil kunne skje med laget de nærmeste årene.

 • Styrker: Uhyre sterke fremover (Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy, Paul Scholes, Christiano Ronaldo, Ryan Giggs, Kieran Richardson, Ji-Sung Park), solid midtforsvar, keeperplassen omsider løst gjennom Edwin van der Sar (i alle fall kortsiktig). Scorer mange mål, har suveren vinnerkultur og taper sjelden på Old Trafford. Alex Ferguson, som er en klar kandidat til tidenes manager, er desperat etter nye triumfer.
 • Svakheter: Keane teller på sine absolutt siste knapper, dårlig dekning bakover på banen, og har flere skadeutsatte spillere (Roy Keane, Giggs, van Nistelrooy). Er tiden i ferd med å gå fra Ferguson? Har en ekstremt utsatt økonomi, og kan være særdeles utsatt hvis det kommer svingninger i det økonomiske markedet.


5. Tottenham


Det skjer mye positivt i Tottenham om dagen, og uansett om de får tak i Jermaine Jenas eller ikke, kommer laget sannsynligvis til å overraske de aller fleste i år. De har fått tak i en manager som kommer til å sitte i stolen i noen år, og omsider kan også Spurs få litt kontinuitet i rekkene. Vil neppe blande seg helt inn i medaljekampen, men får laget spillet til å flyte kan de kanskje kapre en plass i neste års Mesterliga.

 • Styrker: Sterk og bred stall og meget spennende sentrallinje (Paul Robinson, Ledley King, Edgar Davids, Jermaine Defoe). Har vært flinke på overgangsmarkedet det siste året og skaffet seg mange lovende spillere (Tom Huddlestone, Aaron Lennon, Wayne Routledge, Reto Ziegler, Michael Dawson) og har en solid manager i nederlandske Martin Jol. Kan ha gjort et kupp med å hente Davids, og har gode vingspillere.
 • Svakheter: Bråket med Arnesen kan ha virket forstyrrende. Spurs har alltid spilt offensiv fotball og hatt masse talenter, men har sjelden oppfylt lovnadene. Manglende vinnerkultur, og har en tendens til å ikke takle motgang.6. Everton


Laget overrasket absolutt alle i fjor med å ta fjerdeplassen. Spilte støtt og stadig, og selv uten motoren Gravesen holdt de helt inn. Har ikke vært helt heldige på transfermarkedet i sommer (Craig Bellamy, Mohammed Sissoko, Javi Guerrero, Emre, Scott Parker, Mikael Forssell), men har likevel handlet relativt lurt. Er veldig avhengig av å få igang spissene, og gjør de det, kan de nesten gjenta fjorårets bragd.

 • Styrker: Bra defensivt organisert, kjemper steinhardt for hverandre og har en målfarlig midtbane (Mikel Arteta, Tim Cahill, Simon Davies, Leon Osman). Meget dyktig manager og har en fin tendens til å avgjøre jevne kamper. Europeisk deltakelse vil fungere styrkende.
 • Svakheter: Scorer for få mål, stallen er for tynn, har mye å forsvare og vil få lite gratis. Har ikke fått inn en god nok erstatter for Thomas Gravesen, og keeper Martyn blir ikke noe yngre. Usikkerhet knyttes til kvalitetene ved Krøldrup og hvorvidt Davies kan gjenfinne tidligere form.7. Middlesbrough


Har bygd seg sakte men sikkert opp til å bli en stabil toppklubb, og opplevde sin beste sesong i 2004/05. Spiller ikke verdens mest spennende fotball, men du vet som oftest hva du får fra Boro. Med omtrent samme lag tror vi de gjentar forrige sesongs bedrift (7), men kan fort ta enda et skritt opp på tabellen.

 • Styrker: Har beholdt omtrent samme laget fra sist sesong, og Yakubu vil styrke et allerede solig angrep (Mark Viduka, Jimmy Floyd Hasselbaink, Malcolm Christie, Joseph Desire Job, Sziliard Nemeth). Solide defensivt og midtbanen gjør jobben. Stuart Downing vil vise seg frem som Englands beste venstrekant.
 • Svakheter: Traust og gammel tropp. Mange treige spillere (spesielt bakover på banen). Lite oppfinnsomhet. Spørsmålstegn til hvorvidt sulten er stor nok blant gamle storspillere til å ta laget ytterligere opp og fremover. Vil savne Zenden. Kan Steve McClaren leve opp til fjorårets cupseier og sitt gode rykte?


8. Charlton


Har vært veldig ujevne de siste årene, og en god plassering har blitt avløst av et fall på neste års tabell. Fjorårets 11. plass skulle derfor tilsi et nytt hopp ... Det er neppe så langt unna sannheten, og Charlton kan nok en gang snike seg til en fin plassering basert på gode hjemmekamper og en effektiv spillestil.

 • Styrker: Flere nye interessante nykommere (Alexei Smertin, Darren Ambrose, Darren Bent, Gonzalo Sorondo) som vil forsterke laget en god del. Bred og fin stall der det offensive ser aller best ut (Danny Murphy, Matt Holland, Jason Euell, Jonatan Johansson, Dennis Rommedahl). Manager som får mye ut av spillerne sine. Er ikke så sårbare for tunge perioder. Stilles ikke høye krav til klubben, noe som gir Alan Curbishley et spillerom mange toppklubber kan misunne ham. Gode keepere (Dean Kiely, Thomas Myhre, Stephan Andersen). Gode på hjemmebane.
 • Svakheter: Slet voldomst defensivt i fjor (58 mål imot), ujevne og har en stygg tendens til å falle voldsomt mot slutten av sesongen. Mange spisser, men få skiller seg ut med mange mål. Har ikke tradisjoner som en toppklubb, og kan fort være fornøyd med en plass midt på treet.


9. Newcastle


Skuffer gang på gang, og har en helt spesiell egenskap til å finne de dyreste og minst egnede spillerne som lager mest mulig problemer. Potensialet er det ikke noe å si på, men det vil vel ikke finnes en løsning før Graeme Souness blir erstattet av Martin O'Neill. Spiller utrolig artig fotball på sitt beste, og vil sannsynligvis gjøre det en god del bedre enn forrige sosong. Alan Shearer går sannsynligvis mot sin siste sesong (sa vi det ikke i fjor også?). Får de Michael Owen, kan mye skje!

 • Styrker: Englands beste supportere, økonomiske muskler og stort ønske om å satse. Forsvaret i ferd med å ta form, midtbanen kan bli sensasjonell (Emre, Scott Parker, Kieron Dyer, Jermaine Jenas) og Shearer er god for sine vante 20 mål. Desperate etter suksess. Kan slå de aller fleste når laget har flyt.
 • Svakheter: Souness trøbler det til i de fleste klubber han havner i (hvor mange sjanser skal den mannen få?). Ekstremt sårbare fremover hvis Shearer blir skadet. Vært plaget av mye bråk de seneste årene, og sliter med å skape ro i klubben. Hverken manager, spillere eller klubb har tilstrekkelig vinnererfaring. Ser ellers ut til å ha mistet appellen, og har vanskeligheter med å hente toppnavnene. Har et høyt ambisjonsnivå, og da blir fallet desto større.


10. Blackburn


Startet forrige sesong på en utrolig slett måte, men kom seg mirakuløst på slutten og kunne avslutte på en komfortabel 15. plass. Er kanskje det laget som hever fanen høyest når det blir snakk om kraftfotball, og er et vanskelig lag for de fleste å møte. Har ikke vært så veldig aktive på spillerfronten i sommer, men laget er utvilsomt på vei mot lysere tider.

 • Styrker: Mark Hughes imponerte som manager i sin første sesong, og har god kustus på laget sitt. Bred stall, fysisk sterke, hurtige fremover på banen (Paul Dickov, Craig Bellamy), gode innlegg (Brett Emerton, Morten Gamst Pedersen) og mye vilje til å vinne. En av seriens aller beste keepere i Brad Friedel! Sterke på dødballer.
 • Svakheter: Kan bli vel mye tenning (Robbie Savage, Bellamy, Dickov, Garry Flitcroft) og fysikken tar ofte overhånd for spillet i seg selv. Ikke de mest målfarlige, og sliter med å avgjøre jevne kamper. Treigt forsvar. Spørsmålstegn rundt hvorvidt Hughes makter å etablere Blackburn som et kreativt spillende lag.


11. Aston Villa


Begynner å bli noen år siden Villa var en seriøs utfordrer til de øverste plassene på tabellen. David O'Leary er i ferd med å forme laget, men opplevde en nedtur i fjor. Har alltid vært kjent for å spille bra fotball, men nå savner vi at laget satser for alvor. Problemet er at styreformann Doug Ellis er særdeles knugen på pengene, noe som oftest resulterer i at klubben kjøper billige spillere eller satser på Bosman-dommen. Kjøp av Milan Baros vil kanskje gi laget et løft, men vil neppe bety altfor mye plasseringsmessig. Ny middelmådig sesong ventes.

 • Styrker: Fin dekning og bra førsteellever, der forsvaret nok er de beste (Thomas Sørensen, JLloyd Samuel, Olof Mellberg, Martin Laursen). Ambisiøs manager som kommer til å gi bra struktur på laget. Målfarlig midtbane (Patrik Berger, Gareth Barry, Nolberto Solano, Lee Hendrie). Har klart seg meget bra i flere år uten de største navnene, og vet hva som må til for å kjempe om gode plasseringer. Gode på hjemmebane.
 • Svakheter: Skuffer gang på gang, Juan Pablo Angel er nødt til å levere snart. Usikkert hvorvidt Kevin Phillips fortsatt har hva som trengs, samtidig som laget kan komme til å savne Thomas Hitzlsperger. Mange jevne spillere, men mangler enerne som sørger for kvalifisering til Europa. Vi spør som supporterne; hvor er pengene, Ellis?


12. Bolton


Ved siden av Everton, var Bolton fjorårets store overraskelse (6. plass), spesielt med tanke på spillermateriellet manager Sam Allardyce hadde til rådighet. Kan nå regnes for å være etablert i Premier League (inne i sin femte strake sesong i toppen), men etter fin fremgang de seneste årene, er det nå de skal vise at de mener alvor. Vil nok få seg en god del trøkker i løpet av sesongen, men vi tror de plasserer seg som en fin middelhavsfarer. Slår derimot mexicaneren Jared Borgetti til, samtidig som de sikrer seg den Japanske playmakeren Nakata, kan de kjapt hoppe opp et par plasser.

 • Styrker: Allardyce en trollmann med begrensede ressurser som får det beste ut av spillerne sine (Jay Jay Okocha, Ivan Campo, Bruno N'Gotty, Gary Speed, Kevin Davies, El-Hadji Diouf). Godt forspent på keeperplass (Jussi Jääskelainen, Ian Walker, Ali Al-Habsi), og Okocha er i front for en spennende og konstruktiv midtbane. Fortsetter Diouf fremgangen?
 • Svakheter: Ligaens tynneste stall, og kan komme til å slite voldsomt hvis de får skader i forsvaret. Flere av de sentrale spillerne drar på årene (Okocha, Speed, N'Gotty).


13. Birmingham


Steve Bruce har fått ro til å skape et fint lag i Birmingham, og selv om de ikke har oppnådd ambisjonene sine om direkte kvalifisering til spill i Europa, er laget aldri langt unna. Penger eksisterer, og Bruce vet å benytte seg av dette, men vi tror ikke laget vil oppnå noe sterkere posisjon enn forrige sesong (12. plass).

 • Styrker: Offensivt sterke (Jermaine Pennant, David Dunn, Emile Heskey, Walter Pandiani, Mikael Forssell) og Matthew Upson sørger for at de er solide bakover. Bruce har vist seg som en kapabel manager og har tilstrekkelig handlekraft til å hente spillere etter jul hvis han måtte ønske det. B'ham er den mest populære klubben i Birmingham, med god støtte fra tribunene.
 • Svakheter: Spørsmålstegn hvorvidt Dunn kan komme godt nok tilbake etter skade og bli den midtbanesjefen laget så sårt trenger. Lager for lite mål og er for dårlige på bortebane. Mangler offensivt spillemønster og kan gå litt for mye på lykke og fromme i det offensive spillet.


14. Manchester City


Etter flere år med utrolig ujevne resultater, tok omsider Keegan hintet og forlot managerstolen i City til fordel for Stuart Pearce, noe som sannsynligvis er det lureste klubben har gjort i nyere tid ...
Misset plass i Europa i siste sekund. Kampen om plassene midt på tabellen kommer til å bli uhyre jevn i år, og vi tror ikke City makter å forvare forrige sesongs gode plassering. Nå har de heller ikke Nicolas Anelka å støtte seg på, men det er kanskje like greit(?)

 • Styrker: Er godt forspent på keeperplassen (David James, Nicky Weaver, Kasper Schmeichel). Ser omsider ut til å ha fått orden på forsvaret, og har en interessant spiss-trio (Robbie Fowler, Andy Cole, Darius Vassell). Stor og bred stall. Miljøforandringen vil gjøre Vassell godt, og i manager Pearce har de en mann som ikke firer for noe som helst!
 • Svakheter: Grå og trist midtbane som kan slite med å dominere. Nye angripere; hvordan glir de inn i laget? Manageren har kun ledet laget i en håndfull toppseriekamper. Sliter med å komme igang, og kan slite hvis de må unnvære Richard Dunne eller Sylvain Distin.


15. Portsmouth


Mye uro rundt avgangen til Harry Redknapp midt i forrige sesong, men klarte seg likever bra under ledelse av Velimir Zajec, men fikk etterhvert tak i tidligere Marseille-sjef Alain Perrin. Har kjøpt klokt siden sesongslutt, og de vil nok fortsette å ta mye poeng på hjemmebane. Likevel tror vi savnet av Yakubu vil bli stort, og da spesielt på bortebane hvor laget har en tendens til å ligge svært dypt.

 • Styrker: Stor stall og bra dekning i forsvar og angrep. Sander Westerfeld, Azar Karadas og Laurent Robert styrker, men aller best kan columbianske John Viafara bli. Alltid sterke på hjemmebane. Styreformann og eier Milan Mandaric garanterer for handlekraft.
 • Svakheter: Vil savne Aiyegbeni Yakubu sårt, og har ikke maktet å erstatte han tilstrekkelig. Midtbanen ser veldig tynn ut, og avhenger veldig av at Viafara slår til.


16. West Bromwich


Lå trøstesløst til på bunnen av tabellen da Bryan Robson tok over sist sesong, men reddet seg med et nødskrik som følge av en imponerende lagmoral og solid spill. Har styrket stallen, men vi tror likevel at laget kommer til å bli innblandet i bunnstriden denne gangen også.

 • Styrker: Robson viste seg omsider som en dyktig manager. Spiller bra fotball når de får det til å flyte. Ungarske Zoltan Gera var meget imponerende i sin debutsesong. Erfarne spisser i Geoff Horsfield, Nwankwo Kanu og Kevin Campbell. Lykkes Chris Kirkland (dvs. holder han seg skadefri), har Robson sannsynligvis gjort et av årets kupp. Jobber og sliter for hverandre.
 • Svakheter: Det går ikke alt for fort hverken fremme eller bak, samtidig som stallen preges av litt for mange middelmådige midtbanespillere. Vil savne farten og kreativiteten til venstreving Kieran Richardson (tilbake i Manchester United).


17. West Ham

Rykket opp etter at de gikk seirende ut av play-off. Har lange tradisjoner, spiller fin fotball og er utrolig dyktige til å få frem talentfulle spillere. Har vanligvis større problemer med å få disse spillerne til å etablere seg i toppen, og mister som regel de beste etter kort tid (Lampard, Cole, Ferdinand). En sovende gigant som kanskje er i ferd med å våkne? Plassen redder de med nød og neppe, men ikke uten masse kamp.


 • Styrker: Bra keeperduo (Roy Carroll, Shaka Hislop) og forsvarere (Tomas Repka, Anton Ferdinand, Paul Konchesky). Har endel spillere med potensiale som kan slå ut i full blomst i år (Bobby Zamora, Nigel Reo-Coker, Matthew Etherington, Luke Chadwick, Hayden Mullins). Spennende å se hva nykommer Yossi Benayoun kan utrette på midten.
 • Svakheter: Ingen stjerner som kan trekke laget med i motgang. Teddy Sheringham er vel nærmest for en pensjonist å regne. Generelt manglende offensive krefter. Liten kjøpekraft.


18. Fulham

Etter noen pene sesonger ser tiden ut til å være ute for Fulham. De største profilene er på vei bort, laget har ikke god nok økonomi lenger, og tilskuere finnes det ikke alt for mange av. Selv om de spiller gnistrende fotball på sitt beste, blir det nedrykk på Fulham. De seksti målene de slapp inn i fjor kan komme til å øke ettersom keeper van der Sar har tatt turen til Manchester og United.


 • Styrker: Kurant sentrallinje i Jaroslav Drobny, Zat Knight, Pape Bouba Dioup og Luis Boa-Morte. Har ellers både rutinerte og målfarlige spillere i Steed Malbranque, Tomasz Radzinski og Heidar Helguson, samt spennende talenter i form av Moritz Voltz, Collins John og Knight. Spiller offensiv og morsom fotball.
 • Svakheter: Hvor mye kommer de til å savne van der Sar? Flere av de beste spillerne kan være på vei til andre klubber (Malbranque, John, Boa-Morte). Etter en ambisiøs satsning gjennom flere år er kanskje Al-Fayed i ferd med å miste interessen for laget? Mye stallfyll og spillere som ikke holder mål lenger (Mark Pembridge, Ian Pearce, Mark Crossley).


19. Wigan

Imponerte stort ved å innta direkte opprykksplass forrige sesong. Spiller ikke den mest imponerende form for fotball, men holder seg til det de kan. Det er dessverre langt på nær godt nok i dette selskapet, og vi kan ikke forstå annet enn at laget må gjøre vendereis til The Campionship.


 • Styrker: Bra manager (Paul Jewell), solid økonomi, og burde ha mye guts som nyopprykket klubb. Har alt å vinne. Solid spisstrio (Jason Roberts, Nathan Ellington, Henry Camara) og rutinerte stoppere (Stephane Henchoz, Emerson Thome).
 • Svakheter: Generelt for dårlige spillere, har ikke styrket stallen nevneverdig siden opprykket og mangler erfaring fra dette nivået (har kun fem spillere med Premier League-erfaring). Fotball er ikke den viktigste sporten i Wigan (rugby). Dette blir for tynt, og de skal være heldige hvis de ikke blir sendt tilbake til divisjonen under som slakt! Usikkert hvordan Camara takler å spille for et bunnlag; når vil han bort?


20. Sunderland

Har prøvd å hente spillere som kan styrke laget, men dette ser fullstendig trøstesløst ut! Det eneste de kan være stolt av er vel bare stadionet, og det overrasker oss stort at laget som vant nest øverste divisjon ikke har tatt et større ansvar. Til bunns som en stein.


 • Styrker: Bra keeperduo (Mart Poom, Kelvin Davies), ærgjerrig manager i Mick McCarthy, og masse tilskuere gir bra trøkk på hjemmebane.
 • Svakheter: Vanvittig få spillere med erfaring på dette nivået, og det aller meste mangler for at dette skal kunne gå bra. Har ikke styrket troppen med gode nok spillere, og en dårlig økonomi tilsier at laget neppe kan hente dyktige nok spillere etter jul.

Da var tabelltipset for Premier League 2005/06 i havn, men det går som kjent sjelden som man først hadde tenkt ...

Overraskelser forekommer alltid, og mye kan skje mellom lagene som tar andre, tredje og fjerde plass, og man kunne like gjerne gjort helt om på på plasseringen av disse. På samme tid har vi en viss anelse om at Newcastle kan finne på noe rart, samtidig som man burde se opp for Manchester City.

God sesong!

(research: Roy Dorholt & Alan Milligan)

På Startsiden: Engelsk fotball


Norske og britiske mediers dekning av Premier League, oppslagsverk, kategorier for hver av klubbene, lavere divisjoner m.m.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:48 Søker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige00:39 Jordras stenger vei langs Beisfjord i Narvik00:34 Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43 Floridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35 Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25 Pogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12 Nok en remis for Carlsen i USA23:01 Enebolig i Tana overtent22:49 Politimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24 Grønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52 Macron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51 Norsk spiss til engelsk fotball21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Minneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Intervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon12:02 Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55 Ny skolestreik for klimaet 30. august11:54 Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50 Hurtigruten bygger om skip til hybrider11:09 Høyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58 Bergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57 Coutinho klar for Bayern10:30 Iran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29 Casper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05 Markert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05 Dinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56 Trump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55 Bjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41 «Dyne-Larsen» er død09:23 Mennene i flertall ved høstens valg09:17 Pochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17 Tyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15 Elyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14 Prins Andrew avviser overgrepsanklager08:08 Flyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26 Kjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17 Skogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15 Tallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01 Tuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar06:50 Religionsprofessor etterlyser moskékunnskap i Norge06:30 Trump advarer Kina mot voldsbruk i Hongkong06:30 Krever billigere og flere nattog06:25 Diskusjonen bom stille rundt Frps skisse06:24 Dette skjer i dag05:30 Vil endre reglene for å ta førerkort05:29 Dette skjedde i natt05:26 Privat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit05:08 Hoppet fra 2. etasje etter brann i skotørker i Langhus04:30 Samboerdrapssak starter i tingretten i Haugesund04:11 30 migranter pågrepet i Slovakia04:01 Norges idrettshøgskole vil forebygge drukning med trening ute03:45 Antall flyktninger i verden det høyeste siden annen verdenskrig03:43 Medvedev vant over Goffin i Cincinnati Masters03:35 Valgomater kan avgjøre valget for mange03:05 Iransk oljetanker har forlatt Gibraltar02:49 Danmarks statsminister forventer Trump-besøk02:30 Intenst regnvær langs svenskegrensa02:23 Thunbergs seiltur får klimakritikk01:48 Økende antall voldshendelser meldt i Bergens skoler siste år
Siste nytt
00:48NorgeSøker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige00:39NorgeJordras stenger vei langs Beisfjord i Narvik00:34VerdenKvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43VerdenFloridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35VerdenFengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25SportPogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12SportNok en remis for Carlsen i USA23:01NorgeEnebolig i Tana overtent22:49VerdenPolitimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24StemmerGrønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52PolitikkMacron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51SportNorsk spiss til engelsk fotball21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26Helse og livsstilTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenMinneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkIntervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon12:02ReiseTog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55NorgeNy skolestreik for klimaet 30. august11:54VerdenTyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50ReiseHurtigruten bygger om skip til hybrider11:09PolitikkHøyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58NorgeBergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57SportCoutinho klar for Bayern10:30VerdenIran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29SportCasper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05PengerMarkert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05SportDinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56VerdenTrump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55NorgeBjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41Penger«Dyne-Larsen» er død09:23PolitikkMennene i flertall ved høstens valg09:17SportPochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17VerdenTyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15SportElyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14VerdenPrins Andrew avviser overgrepsanklager08:08PengerFlyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26SportKjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17VerdenSkogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15NorgeTallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01SportTuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar06:50NorgeReligionsprofessor etterlyser moskékunnskap i Norge06:30PengerTrump advarer Kina mot voldsbruk i Hongkong06:30PolitikkKrever billigere og flere nattog06:25PolitikkDiskusjonen bom stille rundt Frps skisse06:24NorgeDette skjer i dag05:30MotorVil endre reglene for å ta førerkort05:29NorgeDette skjedde i natt05:26KulturPrivat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit05:08NorgeHoppet fra 2. etasje etter brann i skotørker i Langhus04:30NorgeSamboerdrapssak starter i tingretten i Haugesund04:11Verden30 migranter pågrepet i Slovakia04:01NorgeNorges idrettshøgskole vil forebygge drukning med trening ute03:45VerdenAntall flyktninger i verden det høyeste siden annen verdenskrig03:43SportMedvedev vant over Goffin i Cincinnati Masters03:35PolitikkValgomater kan avgjøre valget for mange03:05VerdenIransk oljetanker har forlatt Gibraltar02:49VerdenDanmarks statsminister forventer Trump-besøk02:30VerdenIntenst regnvær langs svenskegrensa02:23VerdenThunbergs seiltur får klimakritikk01:48NorgeØkende antall voldshendelser meldt i Bergens skoler siste år
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus