Besettende tennis fra Paris - på nett!

For tiden utkjempes det mange slag på veien til tennistronen i Paris. Vil du holde deg oppdatert på de siste ballvekslingene derfra? Besøk i så fall det offisielle nettstedet, for en litt «annerledes»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge spanjolen Rafael Nadal har storspilt i oppkjøringen til French Open, og er blant de fremste favorittene til å vinne. (Foto: rolandgarros.com)Den unge spanjolen Rafael Nadal har storspilt i oppkjøringen til French Open, og er blant de fremste favorittene til å vinne. (Foto: rolandgarros.com)

En av de fire store «Grand Slam»-tennisturneringene, «French Open», startet i Paris mandag. Et stort antall kamper skal spilles - og enda flere tennisballer forbrukes - inntil de avsluttende finalene neste helg. Nå i starten er det få «skreller» hvor favoritter ryker mot utfordrere lenger ned på rankinglistene, men etter hvert blir oppgjørene jevnere og preget av enda mer finesse.

Et klart førstevalg for dem med sterkt utviklet tennis-interesse ville være å se kampene ringside på tribunene i Paris. Men det er heller ikke så verst å se kampene på TV.

På jobb? Med tilgang til Internett?


Scoreboardet kan være en fengslende opplevelse å bruke under Grand Slam-turneringene i tennis.Scoreboardet kan være en fengslende opplevelse å bruke under Grand Slam-turneringene i tennis.

Men faktisk er det litt håp også for deg som nå sitter hensatt på jobb eller annet sted mens kampene spilles. Det er faktisk

ganske så spennende

å følge resultatutviklingen også på nett. Et teknisk avansert scoreboard holder deg virkelig oppdatert på de kampene som spilles akkurat nå. Her skjer det ting hele tiden. Poengutviklingen og farten på siste serven kan følges fra sekund til sekund. Det hele kan være ganske besettende: Vil det blinke for poeng for den ene av spillerne, eller kanskje for motstanderen om få strakser? Blir utfallet av denne ballvekslingen game-seier til den ene spilleren, eller at stillingen går tilbake til deuce igjen (40-40)?

Sammenlignet med dette, blir det å sjekke utviklingen i fotballkamper på tekst-TVs side 730 som å se maling tørke. For her scores det poeng langt oftere. Også fortløpende oppdatert kampstatistikk, webkamera-bilder, spillerpresentasjon etc. er tilgjengelig med et tastetrykk.

Scoreboardet er også tilgjengelig som frittstående pop-up vindu. Her finner du en «Stroke tracker», som animert framviser slagvekslingene sekunder etter at de er spilt!

Grand Slam-nettstedet har selvsagt nyheter og alskens statistikk, men her er også mye annet interessant for de tennis-trengende, bl.a. radio, samt video-høydepunkter fra årets turnering og fra de siste tjue års finaler. Vil du forresten lese litt mer om Grand Slam-turneringene, sjekk her.


Roland Garros: French Open 2005

På Startsiden: Tennis
Personvernpolicy