Liberale San Francisco stålsetter seg for Trump
Åtte av ti stemte på Demokratenes Kamala Harris i San Francisco. Nå stålsetter innbyggerne seg for fire nye år med Trump: – Jeg frykter at fascismen skal overta, forteller Andrew Ramer (73) til ABC Nyheter.
SAN FRANCISCO / OAKLAND, CALIFORNIA (ABC Nyheter): To dager etter at Kamala Harris gikk på et forsmedelig nederlag i presidentvalget, forsøker innbyggerne i Oakland og San Francisco å akseptere nederlaget.
– Donald Trump vil være farlig som president, så vi må bare se hva som skjer og fortsette å kjempe for det som er verdt å kjempe for, forteller den 78 år gamle teaterinstruktøren Will Huddleston, som vi møter på vei til jobb i USAs mest liberale by, San Francisco.
Hele åtti prosent av de stemmeberettigede i byen stemte på Harris i tirsdagens valg. Nå slikker innbyggerne sine sår.
De frykter det verste, men håper på det beste.
– Trump har noen anti-demokratiske trekk, men vi forsøker å ikke være for bekymret for hva som vil skje. Jeg håper han ikke gjennomfører alle planene sine, derfor velger jeg å være rolig nå og håpe på det beste, forteller Huddleston til ABC Nyheter.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenSplittet USA
Huddleston sier han aldri før har opplevd et mer splittet USA.
– Men for øyeblikket er ballen på Donald Trumps banehalvdel. Det eneste vi kan gjøre, er å vente på hva han vil gjøre med den.
Ikke langt unna møter vi en eldre kvinne som venter på bussen. Hun vil ikke oppgi navnet sitt, men forteller at hun er sterkt preget etter resultatet. Hun velger likevel å være håpefull.
– Jeg er sikker på at Kamala Harris vil komme tilbake! Dette er ikke det siste vi har sett av henne. Hun har tjenet sitt land hele livet, så hun vil ikke gi opp, sier kvinnen før stemmen brister.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenSe video: Får salen til å bue
Ikke optimistisk
Kamala Harris ble født i byen Oakland ved San Francisco i 1964. Senere jobbet hun seg oppover og ble både justisminister i California og distriktsadvokat i San Francisco.
I tirsdagens valg fikk hun som ventet alle de 54 valgmennene fra hjemstaten, erkedemokratiske California.
Artikkelen fortsetter under annonsenElm Granit fra Oakland forteller at selv om folk i Kamala Harris' fødeby liker henne, så dreier det seg om liberale California.
– Jeg tror rett og slett ikke at USA som land er klar for en farget kvinne som president. Det har de jo også vist gjennom stemmene sine, sier han.
Forfatter Andrew Ramer (73) fra Oakland skulle ønske at Harris ikke hadde trengt å prøve igjen. Han mener det beste hadde vært om hun allerede hadde vært president.
– Slik gikk det dessverre ikke. Og jeg er heller ikke optimistisk med tanke på de fire neste årene. Jeg frykter rett og slett at fascismen skal overta i USA nå.