Biden møter Zelenskyj på Nato-toppmøtet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og USAs president Joe Biden møtte hverandre sist på G7-toppmøtet i Italia i midten av juni. Torsdag skal de to møtes igjen i Washington. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og USAs president Joe Biden møtte hverandre sist på G7-toppmøtet i Italia i midten av juni. Torsdag skal de to møtes igjen i Washington. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Joe Biden skal torsdag møte sin ukrainske kollega Volodymyr Zelenskyj for å diskutere støtten – og et mulig Nato-løfte – til Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to skal møtes i forkant av et møte i Nato-Ukraina-rådet på toppmøtet i Washington. Møtet finner sted torsdag ettermiddag amerikansk tid, opplyser Det hvite hus tirsdag.

Samtidig letter USA litt på sløret om hva som kommer til å stå om Ukrainas videre vei inn i Nato i slutterklæringen fra toppmøtet.

Ifølge det amerikanske utenriksdepartementet jobber Nato-diplomater fortsatt intenst med formuleringene.

– Vi har landet et sted som slår fast at Ukrainas fremtid er i Nato. Det kommer til å stå klar i erklæringen, sier departementets talsperson Matthew Miller, ifølge Ritzau.

Det er imidlertid omtrent nøyaktig det samme som sto i fjorårets slutterklæring.

Den gang reagerte Zelenskyj med følgende hissige melding på X:

– Det ser ut til at det verken er vilje til å invitere Ukraina inn i Nato eller å gjøre landet til et medlem av alliansen.