Frankrikes tidligere førstedame siktet

Arkivfoto fra 2012 av Nicolas Sarkozy og Carla Bruni-Sarkozy. Nå er hun siktet i saken om ulovlig valgkampstøtte i 2007, samme sak som ektemannen tidligere har blitt dømt for. Arkivfoto: Patrick Kovarik / AP / NTB
Arkivfoto fra 2012 av Nicolas Sarkozy og Carla Bruni-Sarkozy. Nå er hun siktet i saken om ulovlig valgkampstøtte i 2007, samme sak som ektemannen tidligere har blitt dømt for. Arkivfoto: Patrick Kovarik / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes tidligere førstedame Carla Bruni-Sarkozy er siktet i forbindelse med ulovlig valgkampstøtte i 2007 fra Libyas daværende diktator Muammar Gaddafi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en kilde ved fransk påtalemyndighet mistenkes Bruni-Sarkozy for å ha skjult beviser og for å ha vært i kontakt med andre involverte i saken i den hensikt å begå lovbrudd.

56-åringen nektes nå å ta kontakt med de øvrige involverte i saken, med unntak av ektemannen, tidligere president Nicolas Sarkozy.

En fransk ankedomstol opprettholdt i februar i år en tidligere dom mot Sarkozy for brudd på reglene om valgkampfinansiering i 2007.

Sarkozy er dømt til ett års fengsel, der halvparten er gjort betinget. Dommen åpner for alternativ soning, for eksempel med fotlenke, i stedet for fengsel.

Sarkozy var president fra 2007 til 2012, og tross en rekke rettssaker og granskinger rundt valgkampfinansieringen, er han fortsatt innflytelsesrik i konservative kretser og har et godt forhold til dagens president Emmanuel Macron.