Israelsk medie: Etterretning advarte om Hamas' planer før 7. oktober-angrepet

Hovedkvarteret for familier til gisler holdt av Hamas på Gazastripen før en forventet gisselløslatelse, i Tel Aviv, Israel, torsdag 23. november 2023.
Hovedkvarteret for familier til gisler holdt av Hamas på Gazastripen før en forventet gisselløslatelse, i Tel Aviv, Israel, torsdag 23. november 2023. Foto: Maya Alleruzzo/NTB / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et israelsk etterretningsdokument utarbeidet noen uker før Hamas angrep Israel 7. oktober, advarte om at gruppen forberedte et angrep, ifølge kringkasteren Kan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det israelske militærets signaletterretningsenhet utarbeidet dokumentet i september, mindre enn en måned før Hamas-krigere tok seg inn i Israel og drepte nesten 1200 mennesker og tok 250 gisler.

Ifølge Kan inneholdt dokumentet detaljer om at Hamas-krigere trente på gisseltaking og planer om angrep på militærposter og tettsteder sør i Israel.

Dokumentet advarte også om at Hamas-krigerne hadde som mål å ta flere hundre som gisler, melder Kan.

– Det ventede antallet gisler: 200–250 mennesker, heter det i dokumentet ifølge Kan.

Ifølge det som ikke navngitte kilder opplyser til kringkasteren, var dokumentet kjent for etterretningsansatte i militærets Gaza-avdeling og sørkommando.

Israelske politikere har avvist oppfordringer om å undersøke en eventuell etterretningssvikt knyttet til Hamas-angrepet, men det israelske militæret har sagt til AFP at de «undersøker hendelsene» 7. oktober.