Olaf Scholz om Joe Biden: – Han vet nøyaktig hva han gjør

Foreløpig er det trolig Joe Biden eller Donald Trump som blir president etter valget i november. Tysklands Olaf Scholz har troa på Biden.
Foreløpig er det trolig Joe Biden eller Donald Trump som blir president etter valget i november. Tysklands Olaf Scholz har troa på Biden. Foto: AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske statsministeren tror Biden kan vinne det kommende presidentvalget i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen

5. november er det igjen klart for presidentvalg i USA. For øyeblikket ser det ut til at det er de gamle rivalene Joe Biden og Donald Trump som nok en gang skal kjempe om sjefsstolen i Det hvite hus.

Skal vi tro Tysklands statsminister Olaf Scholz er det trolig USAs sittende president Joe Biden som stikker av med seieren igjen.

Her kan du lese om valget i USA!

– Vet nøyaktig hva han gjør

Overfor Politico og andre medier knyttet til konsernet Axel Springer uttrykker Scholz full støtte til den 81 år gamle presidenten.

Tysklands statsminister Olaf Scholz. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB
Tysklands statsminister Olaf Scholz. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB

– Jeg tror at Joe Biden er en person som er veldig tydelig, som vet nøyaktig hva han gjør, og som er en av de mest erfarne politikerne i verden, spesielt når det gjelder internasjonal politikk.

Uttalelsen kommer samtidig som representanter fra G7-landene har møttes i Italia. Scholz hyller Bidens håndtering av den anspente verdenssituasjonen og deltakelse på møtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I en vanskelig situasjon som denne, der det pågår krig i Europa og mange andre konflikter raser rundt om i verden, er dette en ressurs, en god ting, og derfor kan jeg bare si at dette er en mann som vet nøyaktig hva han gjør.

Se video: Nye flauser for Biden: – Fullstendig bortreist!

Jevnt mellom rivalene

Samtidig som Biden har vært i Europa har republikanernes Donald Trump fortsatt valgkampen på amerikansk jord.

Denne helgen har Trump blant annet vært i Detroit i Michigan. I jakten på svarte velgere brukte han blant annet argumentet om at innvandrere tar arbeidsplassene fra den svarte befolkningen, skriver NTB.

Tidlig i mai viste en Ispos-måling at demokratenes Joe Biden med 1 prosentpoeng på Trump. Samtidig var det mange av velgerne som oppga at de satt på gjerdet.

Rundt 28 prosent av de registrerte velgerne som ble spurt, sa at de enten ikke hadde valgt seg en kandidat, heller mot å stemme på andre kandidater eller kanskje ikke kommer til å stemme i det hele tatt.