Meloni mener Putins krav er propaganda

Italias statsminister Giorgia Meloni holdt lørdag ettermiddag sin siste pressekonferanse under G7-toppmøtet i Borgo Egnazia i nærheten av Bari i Sør-Italia.
Italias statsminister Giorgia Meloni holdt lørdag ettermiddag sin siste pressekonferanse under G7-toppmøtet i Borgo Egnazia i nærheten av Bari i Sør-Italia. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Putins betingelser for fredsforhandlinger med Ukraina er propaganda, mener Italias statsminister Giorgia Meloni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meloni kommenterte den russiske presidentens utspill da hun lørdag møtte pressen ved avslutningen av G7-toppmøtet som hun har vært vertskap for.

– Det fremstår ikke spesielt effektivt som et forhandlingsforslag å be Ukraina om at de må trekke seg ut av Ukraina, sa Meloni.

– Det ser mest ut som et propagandautspill, tilføyer hun.

I helgen samles 92 land til et Ukraina-toppmøte i Sveits som skal diskutere mulige veier til fred. Russland er ikke invitert til konferansen. Putin sa fredag at han vil delta i fredsforhandlinger dersom Ukraina gir opp sine Nato-ambisjoner og trekker seg ut av fire ukrainske fylker.