Jonas Gahr Støre droppet middagen på Arbeiderpartiets sommerfest

– Jeg kom litt seint fordi jeg hadde annet nødvendig arbeid å gjøre, og jeg gikk tidlig fordi jeg måtte forberede det jeg skulle si i dag, forteller Jonas Gahr Støre til Dagbladet.
– Jeg kom litt seint fordi jeg hadde annet nødvendig arbeid å gjøre, og jeg gikk tidlig fordi jeg måtte forberede det jeg skulle si i dag, forteller Jonas Gahr Støre til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble igjen på kontoret mens partifeller hygget seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble lagt merke til.

Ifølge Dagbladet skal flere partifeller ha reagert på at statsministeren ble kraftig forsinket og forsvant tidlig fra sommerfesten på Roof Garden i Oslo sentrum.

Da resten av partiledelsen, tillitsvalgte og andre fra Ap- organisasjonen spiste middag og dessert, satt sjefen sjøl på kontoret og jobbet med budsjett.

Støre skal ha ankommet sent til festen. Da var middagsserveringen allerede over. Statsministeren skal ha holdt en kort tale, før han igjen forsvant og dro tidligere hjem enn de fleste.

Revidert nasjonalbudsjett

Kolleger av statsministeren forteller at Støre var opptatt med revidert nasjonalbudsjett, og han derfor måtte prioritere dette arbeidet fremfor fest.

– Ja, jeg kom litt seint fordi jeg hadde annet nødvendig arbeid å gjøre, og jeg gikk tidlig fordi jeg måtte forberede det jeg skulle si i dag, forteller Jonas Gahr Støre til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommerfest er partienes årlige avslutning på vårsesjonen i Stortinget, og samler partienes nøkkelpersoner i et hyggelig lag før sommerferien.

Lang dag med hardt arbeid

Støre forklarer «forsvinningsnummeret» med at han hadde vært gjennom en lang dag med hardt arbeid.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) skal ha deltatt på partiets sommeravslutning på Ingierstrand.

Høyre-leder Erna Solberg var selvskreven deltaker på Høyres sommerfest, men opplyser til avisen at hun ga seg i god tid før det var aktuelt med nachspiel.