Høyre og Frp skrinlegger samarbeid i Møre og Romsdal

Frank Sve sier Frp vil opptre konstruktivt i fylkestinget, der det fortsatt er borgerlig flertall, men at de ikke lenger er bundet av noen avtale og derfor vil kjøre fram partiets egen politikk. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Frank Sve sier Frp vil opptre konstruktivt i fylkestinget, der det fortsatt er borgerlig flertall, men at de ikke lenger er bundet av noen avtale og derfor vil kjøre fram partiets egen politikk. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krangling om fergepriser i Møre og Romsdal fører til at Høyre og Frp legger bort samarbeidsavtalen og ikke har noen avtale om budsjettet i fylket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet mener Høyre brøt samarbeidsavtalen fra i fjor da sistnevnte stemte for økte fergetakster, skriver Sunnmørsposten. Høyre mener på sin side at prisøkningen faller inn under avtalens punkt om økonomisk forsvarlig styring.

Stemningen er så dårlig at avtalen – som også inkluderte Venstre og KrF – er lagt i en skuff, og partiene i stedet må søke støtte fra sak til sak i fylkestinget.

– Vi har ikke lenger noen avtale om budsjettet for i år, dermed har vi heller ikke lenger noen samarbeidsavtale med Høyre, KrF og Venstre, fastslår Frps gruppeleder Frank Sve. Han sier at nå er det partiets egen politikk som gjelder.

– Det er et borgerlig flertall i fylkestinget, og vi vil opptre konstruktivt for å forsøke drive videre en borgerlig politikk. Men vi er nå ikke lenger bundet av en avtale, sier Sve.

Felles budsjett og enighet om den fireårige økonomiplanen var ett av de viktigste punktene i avtalen, ifølge Sunnmørsposten.