Joe Biden krever å få sitte i debatt med Donald Trump: – Ikke så bra

Kombinasjonsbilde fra 22. oktober 2020 viser USAs president Donald Trump (t.v.) og Demokratenes presidentkandidat og tidligere visepresident Joe Biden under den siste presidentdebatten på Belmont University i Nashville, Tennessee, 22. oktober 2020.
Kombinasjonsbilde fra 22. oktober 2020 viser USAs president Donald Trump (t.v.) og Demokratenes presidentkandidat og tidligere visepresident Joe Biden under den siste presidentdebatten på Belmont University i Nashville, Tennessee, 22. oktober 2020. Foto: Jim Watson / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var lenge knyttet både spenning og usikkerhet på om de to presidentkandidatene i USA i det hele tatt ville møtes til debatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennom valgkampen hevdet Donald Trump (77) flere ganger at han var klar til å møte Joe Biden til debatt, men noe konkret debattplan fra president Joe Biden (81) og Det hvite hus uteble lenge.

Om Joe Biden hadde valgt å ikke møte Trump til debatt hadde han blitt den første amerikanske presidenten siden Richard Nixon i 1972 til å hoppe over debattene, ifølge BBC.

Dermed pustet kanskje mange lettet ut da det tidligere i mai kom fram at Biden og Trump-leirene hadde blitt enige om to debatter, 27 juni og 10 september.

Her kan du lese mer om valget i USA!

Se video: Slik har du ikke sett Antony Blinken før

– Ikke bra

Nå har Trump avslørt nye detaljer om hvordan debattene vil foregå. I et lokalt radioprogram forteller den tidligere presidenten at han har sagt seg enig i å «sitte ved et bord» med Biden, til tross for at han selv foretrekker å stå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hører at vi nå sitter ved bord. Jeg vil ikke sitte ved et bord. Jeg sa: ‘Nei, la oss stå’. Men de vil sitte ved et bord. Så vi kommer til å sitte ved et bord i stedet for å gjøre det slik man etter min mening bør gjøre det i en debatt, sier Trump

Trump trekker videre fram Biden-teamets mange krav til at presidenten skal stille til debatt og forteller at han har godtatt kravene siden at han gjerne vil møte Biden til debatt.

Ifølge den tidligere presidenten er det å sitte ved bordet et av kravene til Biden-leiren, skriver New York Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forteller at han selv ville ønsket å «gå ut på et podium» og deretter «stå i en og en halv time eller to timer».

– Men de har Biden sittende ved et bord, så det er ikke så bra. Men jeg går med på kravene deres fordi jeg ønsker å debattere med han. Hvis Biden kommer seg gjennom debatten, vil de si at det var strålende, fortsetter Trump.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange krav

Blant kravene som er stilt fra Biden og Det hvite hus for å stille opp i debattene er blant annet at det ikke skal være publikum til stede under debatten. Dette skal være for å unngå bråk og tilrop fra publikum.

Et annet krav er at begge debattantene skal være utstyrt med mikrofoner som automatisk skrur seg av når tiden til en av kandidatene har gått ut, ifølge New York Post.

«Det bør være faste tidsbegrensninger for svar, og det bør være tur til å snakke etter tur - slik at tiden blir jevnt fordelt og vi får en meningsutveksling, ikke en forestilling av gjensidige avbrytelser. En kandidats mikrofon bør bare være aktiv når det er hans tur til å snakke, for å fremme overholdelse av reglene og en ryddig saksbehandling», har Demokratene skrevet i et brev om debattene.

«Crooked Joe Biden er den DÅRLIGSTE debattanten jeg noensinne har møtt – Han kan ikke sette sammen to setninger! Crooked er også den DÅRLIGSTE presidenten i USAs historie, uten tvil», skrev Trump på Truth Social da datoene for debattene ble klare.