Rudy Giuliani glemte å skru av mikrofonen: – Er det meg?

Rudy Giuliani snakker til reportere etter at republikanernes presidentkandidat, tidligere president Donald Trump, talte på en primærvalgfest, 23. januar 2024.
Rudy Giuliani snakker til reportere etter at republikanernes presidentkandidat, tidligere president Donald Trump, talte på en primærvalgfest, 23. januar 2024.
Foto: Matt Rourke / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rudy Giuliani, den tidligere ordføreren i New York og tidligere rådgiver for Donald Trump, har vært i hardt vær den siste tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken møtte tidligere New York-borgermester og Trump-rådgiver Rudi Giuliani opp i retten i Arizona etter flere uker der amerikanske myndigheter hadde forsøkt å komme i kontakt med han for å kalle han til retten.

Han ble til slutt funnet av myndighetene på sin egen 80-feiring i Florida , skriver CNN. Han hadde derfor ikke noe annet valg enn å møte i retten. Gulliani fyller rundt år tirsdag i neste uke, den 28. mai.

Politiker-veteranen er, sammen med ti andre, siktet for å ha forsøkt å omgjøre resultatet av presidentvalget i USA i 2020.

Giuliani har nektet straffskyld for anklagene.

Se video: Rakk akkurat å feste beltet før «helvete brøt løs»

– Er det meg?

På mandag møtte Giuliani i retten over video for å høre tiltalen. Da gikk imidlertid ikke alt som planlagt.

Etter å ha hørt tiltalen og nektet for anklagene skal Giuliani ha bestemt seg for å ta en tur på toalettet. Da skal han ha greid å gjøre en feil som flere kanskje gjorde under pandemien og nedstengning, da mange kommuniserte via lyd og bilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han glemte å skru av mikrofonen, skriver New York Magazine.

I et lydklipp lagt ut på X av hendelsen kan man høre «en strøm av rennende vann» før Giuliani sier:

– Er det meg?

Han får deretter et bekreftende svar fra en annen deltaker i videosamtalen.

Det blir antydet av flere at lyden av det rennende vannet er Giuliani som tisser.

Ble lurt

De siste årene har muligens ikke vært de letteste for mannen som en gang ble kalt for «Americas Mayor». I tillegg til anklagene han står ovenfor, har Giuliani også erklært personlig konkurs. Det er heller ikke første gang han angivelig har dummet seg ut i en rettsprosess.

I 2020 vakte det oppsikt da det framsto som den tidligere borgermesteren prompet samtidig som han vitnet i retten i Michigan.

Flere hevet også øyenbrynene da det kom frem at Giuliani hadde blitt lurt av skuespilleren Sacha Baron Cohen i oppfølgeren til filmen Borat, skriver The Guardian.

I filmen kan man se Giuliani ta hånden sin ned i buksene sine og tilsynelatende berører kjønnsorganet sitt mens han ligger på en seng i nærvær av skuespilleren som spiller Borats datter, som utgir seg for å være en TV-journalist.