Kevin Spacey gir sin støtte til Robert F. Kennedy jr. som president i USA

Skuespilleren Kevin Spacey ankommer Southwark Crown Court i London, Storbritannia, fredag 14. juli 2023.
Skuespilleren Kevin Spacey ankommer Southwark Crown Court i London, Storbritannia, fredag 14. juli 2023. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kevin Spacey var i mange år sett på som en meget dyktig skuespiller som figurerte i storfilmer og han vant blant annet Oscar for sine roller i filmer som «The Usual Suspects» og «American Beauty».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Deretter gjorde han stor suksess i Netflix-serien «House of Cards».

I 2017 fikk MeToo-bevegelsen vann på mølla og flere kvinner kom ut med sine opplevelser om seksuelle overgrep.

Kevin Spacey ble beskyldt for å ha forgrepet seg på en annen skuespiller som på tidspunktet var 14 år, mens Spacey var 26. Flere anklager mot skuespilleren fulgte, skriver amerikanske ABC News.

Spacey ble siktet for flere av tilfellene, men siktelsene ble senere frafalt. Spaceys stjerne var allikevel grundig falmet, og film- og TV-produksjoner som skuespilleren har deltatt i senere tid har ikke vært store suksesser.

Se video: Må bryte gjennom taket med en murstein

«En lojal venn»

Rollen som president i House of Cards har kanskje gitt Spacey mersmak for politikken, for nå har han gitt sin støtte til presidentkandidat Robert F. Kennedy jr. , ifølge New York Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Det er mye jeg kan lære av denne mannen. Da verden vendte meg ryggen, lente Bobby seg inn. Han er en formidabel forkjemper for rettferdighet og en lojal venn som ikke er redd for å stå opp for det han tror på », skriver Spacey på X.

Robert F. Kennedy jr. var raskt ute med å legge ut filmstjernes støtte på sin egen side på det sosiale mediet.

Robert F. Kennedy jr., ofte bare kalt «RFK», stiller til valg som uavhengig kandidat, og har i ulike meningsmålinger ligget på opp mot 10 prosent støtte i ulike meningsmålinger.

Historisk sett kan tredjepartskandidater ha innflytelse på resultatet på presidentvalget i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge data fra Ipsos kan en tredjepartskandidat fort tippe resultatet i den ene eller den andre retningen.

Nekter

Kevin Spacey på sin side har fått flere nye anklager mot seg, og en ny dokumentar vil ta for seg anklagene til ti menn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anklagene skal strekke seg over flere år og tar for seg hendelser som skal ha skjedd på fester og rundt innspillingen av House of Cards.

Spacey har nektet for anklagene. Han har tidligere innrømmet det han omtaler som samtykkende forhold og flørting med yngre menn, men har nektet for noe ulovlig.

– Jeg tar fullt ansvar for min tidligere oppførsel og mine handlinger, men jeg kan ikke og vil ikke ta ansvar eller be om unnskyldning til noen som har diktet opp ting om meg eller overdrevet historier om meg, sier han om dokumentaren i et nylig intervju.

«Jeg vil ikke lene meg tilbake og bli angrepet av et døende kringskasters ensidige ‘dokumentar’ om meg i deres desperate forsøk på seertall. Det finnes en riktig vei for å håndtere beskyldningene mot meg, og det er ikke Channel 4. Hver gang jeg har fått tid og et skikkelig forum til å forsvare meg, har anklagene ikke holdt mål, og jeg har blitt frikjent », skrev han videre på X.