Anette Trettebergstuen deler åpenhjertig om graviditet og ensomhet

Tidligere kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen under Kontroll og Konstitusjonskomiteen åpne høring om Regjeringens håndtering av habilitetsregelverket.
Tidligere kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen under Kontroll og Konstitusjonskomiteen åpne høring om Regjeringens håndtering av habilitetsregelverket. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trettebergstuen er mor til en gutt på seks år. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en ny episode av Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden» forteller politiker Anette Trettebergstuen (42) åpent om ønsket om å få barn og om selve graviditeten.

Trettebergstuen måtte i fjor sommer trekke seg som kultur- og likestillingsminister etter habilitetssaker, og sitter nå på Stortinget for Hedmark. Trettebergstuen er også medlem av arbeids- og sosialkomiteen.

Se video: Her stjeler han ambulansen:

Vanskelig

Den tidligere ministeren også mor til en gutt på seks år som hun fikk sammen med en homofil venn, skriver Se og Hør.

I Ida Fladens podkast forteller politikeren at det finnes flere muligheter for enslige kvinner å få seg barn på, men at hun ønsket å gå for en måte der farsfiguren ville fortsette å være til stede.

Ifølge Trettebergstuen ble ikke svangerskapet en lett affære.

– Helt jævlig. For det første ble jeg utrolig uvel og kvalm. Det de snakker om at man kan bli de tre første månedene, ekstremt kvalm. Aldri vært så kvalm, og det var hele tiden, hver dag. Jeg måtte bare ligge i forsterstilling. Jeg tenkte nå dør jeg, dette orker jeg ikke, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ensomhet

Etter at kvalmen ga seg måtte den tidligere ministeren stri med andre plager forbundet med graviditeten. Ifølge Trettebergstuen var hun også preget av ensomhet.

– Jeg kjente veldig på det at når man er gravid skal man bli holdt rundt om natten, holdt på magen og kysset i nakken. Jeg følte veldig på det. Følte vel at det var ensomt, fordi vi ikke var sammen på den måten, utdyper Trettebergstuen.

Politikeren forteller at vennen og barnefaren hjalp til, men at hun til tross for dette følte et savn etter en relasjon.