Regjeringen utsetter ny abortlov til høsten

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre forteller at ny abortlov legges fram til høsten. Foto: Lise Åserud / NTB
Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre forteller at ny abortlov legges fram til høsten. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at forslaget til ny abortlov vil bli lagt fram for Stortinget til høsten. Opprinnelig skulle det komme før sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støre har tidligere sagt at lovforslaget vil komme før sommeren. Men i et felles intervju med helseminister Jan Christian Vestre (Ap) i TV 2 sier han altså at det først vil skje etter sommeren.

Vestre forteller at fristen for å få saker behandlet i Stortinget er passert for lengst, men påpeker at det er en viktig sak for Arbeiderpartiet.

– Det er ikke realistisk å få den vedtatt i Stortinget før sommeren. Fristen for saker som skal behandles i Stortinget før sommeren var egentlig ved påske, sier han.

– Vi skal gjøre den så ryddig og skikkelig som mulig, uten å rushe noe gjennom. Da tar vi oss tiden som trengs. Noen uker fra eller til er ikke det viktige, legger han til.

Venstres helsepolitiske talsperson Ingvild W. Thorsvik er skuffet.

– Abortloven er overmoden for reform og det er absolutt ingen grunn til å dra dette ut i tid, sier hun i en kommentar sendt til NTB.

Hun påpeker at det vil bli flere kvinner som må gjennom nemndbehandling i påvente av den nye loven.