Støre om hærverk på jødisk gravlund i Trondheim: – Det gjør meg opprørt

– Jeg tar sterkt avstand fra disse handlingene, som er helt uakseptable i Norge, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Arkivfoto: Silje Katrine Robinson / NTB
– Jeg tar sterkt avstand fra disse handlingene, som er helt uakseptable i Norge, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Arkivfoto: Silje Katrine Robinson / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av helgen ble flere graver vandalisert på den jødiske gravlunden i Trondheim. Statsminister Jonas Gahr Støre sier han reagerer sterkt på raseringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det gjør meg opprørt. Jeg tar sterkt avstand fra disse handlingene, som er helt uakseptable i Norge, sier Jonas Gahr Støre (Ap) til VG.

Sophie og søsteren Andrea Bodd Jensen oppdaget hærverket mandag morgen da de besøkte gravlunden, skriver Dagen. Flere davidsstjerner hadde blitt knust.

«De som ble drept under holocaust, eller de som overlevde, får fortsatt ikke være i fred, selv i døden», skriver hun i en post på Facebook der hun uttrykker bekymring over det hun ser på som en voksende antisemittisme i Norge.

«Vi er drittlei av nordmenn som sier jødehat ikke er et problem. Vi er drittlei av folk som tror de har rett til å definere oss og sortere oss inn i gode eller dårlige jøder, ut ifra deres egen politiske agenda», skriver Bodd Jensen.

Støre er tydelig på at det skal være trygt å være jøde i Norge.

– Jeg forstår at slike handlinger er skremmende for norske jøder. Jeg understreker at vi ikke skal hente konflikten fra Midtøsten hjem hit til Norge og gjøre den til konflikt mellom mennesker her i landet, sier han.

Selv om det nå er ryddet opp ved gravlunden, gjenstår det fortsatt å reparere de knuste davidsstjernene.