Dømt i retten: Stjal og solgte Ashley Bidens dagbok: – Avskyelig

Aimee Harris, til høyre, forlater Manhattans føderale domstol, tirsdag 9. april 2024 i New York.
Aimee Harris, til høyre, forlater Manhattans føderale domstol, tirsdag 9. april 2024 i New York. Foto: Larry Neumeister / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eiendelene til Ashley Biden skal ha blitt forsøkt solgt til Donald Trump. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken møtte den amerikanske kvinnen Aimee Harris i retten.

Kvinnen sto tiltalt for å ha stjålet dagboken til president Joe Bidens datter, Ashley Biden, og deretter for å ha solgt den videre, skriver Fox News.

Kvinnen sa seg skyldig og ble dømt til en måneds fengsel, en bot på 20.000 dollar og tre års prøvetid, i retten kalte dommeren det Harris hadde gjort for «en avskyelig handling».

Harris skal ha stjålet flere av presidentdatterens eiendeler, blant annet dagboken, minnekort, bøker, klær og bagasje, ifølge en amerikansk statsadvokat.

Ashley Bidens eiendeler skal ha vært oppbevart i et hus i Florida hvor hun skal ha trodd at de «var trygge».

Se video: Tåkete og forvirret

Lagt ut på internett

Harris innrømmet videre at hun hadde solgt dagboken til den konservative media og aktivistgruppen «Project Veritas».

Gruppen er kanskje mest kjent for å ha gjennomført operasjoner med skjult kamera med mål om å avdekke korrupsjon, valgfusk, og falske nyheter, ifølge The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innholdet i dagboken skal ikke ha blitt publisert av Project Veritas, men bilder av sider som ble hevdet å komme fra dagboken ble senere lagt ut på internett av et annet nettsted, skriver ABC.net.

Sider fra det som hevdes å være den lekkede dagboken, tar for seg forfatterens rusavhengighet, seksuelle traumer og spørsmål om en forklaring på hvorfor hun ble «hyperseksualisert i ung alder».

Sidene hevder videre at forfatteren «ikke likte å besøke en bestemt familie», «ble seksualisert» med en venninne og «hadde sex med venner i ung alder», og at hun «dusjet med faren min (sannsynligvis ikke passende)», skriver Yahoo News.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De angivelige sidene som er publisert på nettet er på ingen måte verifisert.

– Jeg mener ikke jeg står over loven, sa Harris i retten.

Forsøkte å selge til Trump

Hun og Robert Kurlander, som også er siktet, hadde tidligere forsøkt å selge Ashley Bidens stjålne eiendeler til Donald Trumps presidentvalgkamp i 2020, uten hell, skriver CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Trump-kampanjen kan ikke bruke det. De vil at det skal gå til FBI. Det finnes INGEN MÅTE de kan bruke dette. Det må gjøres på en annen måte», skrev Kurlander i en tekstmelding til Harris.

De to skal da ha solgt presidentdatterens eiendeler til Project Veritas.

I retten sa dommeren at Harris i tillegg til et ønske om penger hadde villet påvirke resultatet av presidentvalget i 2020.

Advokatene hennes argumenterte i retten for at hun ikke skulle dømmes til fengsel og at hun bærer på skam og stigma som følge av handlingene hennes.